Maandag moeten de coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) verslag uitbrengen bij de koning.
Volledig scherm
Maandag moeten de coformateurs Paul Magnette (PS) en Alexander De Croo (Open Vld) verslag uitbrengen bij de koning. © BELGA

Vivaldi maakt zich op voor lange laatste rechte lijn: cruciale dag - en nacht - onderhandelen

De onderhandelaars van de zeven Vivaldi-partijen (liberalen, socialisten, groenen en CD&V) maken zich op voor een lange zondag richting regeerakkoord. Tegen morgenochtend hopen ze een regeerakkoord klaar te hebben. Vanaf 10 uur vandaag worden de budgettaire lijnen afgebakend en wellicht komende nacht wordt beslist wie premier wordt en wordt al voor een stuk beslist welke bevoegdheden elke partij krijgt. Gisteren praatten ze onder meer over justitie, veiligheid, arbeidsmarkt en pensioenen. 

62 reacties

  • De Waarheid

    4 jaar geleden
    Alles behalve democratisch! Niet de regering van de mathematische meerderheid der Vlamingen. Kan iemand posters ophangen bij de verkiezingen om de 'vlug vergetende' kiezers hieraan te herinneren bij de volgende verkiezingen? Liefst met de extra belastingen t.o.v. vandaag, zodat deze ondemocratische regering erop afgerekend wordt!
  • Hugo vanderoosbeek

    4 jaar geleden
    Wie wordt premier ? Ook hier zullen ze iets op vinden om geen ruzie te krijgen. Misschien zullen ze elkaar regelmatig "aflossen".
  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Geen van de 2 elite politieker ze hebben zelfs geen voeling met de burgers. Het enige wat ze willen is bestuur benoemingen vooral VLD!! Partij dat amper stemmen gehaald heeft heeft geen recht om te regeren zet gewoon een stap achteruit!!De grootste verliezer kan 1 ste minister worden hoe is dat mogelijk. Dat hij zijn eigen niet schaamt daar kan ik niet bij.
  • Jacky Vanderplas

    4 jaar geleden
    En de vlaming zo te lezen heeft er zich weer bij neer gelegd. Geef hen maar( brood) bier en spelen.dat is voor hen het enige belangrijke in hun leven
  • Jacky Vanderplas

    4 jaar geleden
    Het is zeker niet mijn keuze en ook niet van de meeste kiezers. Maar het staat te gebeuren die ene persoon die beweerd alle oplossingen te hebben klopt aan de deur . Dan word corrona een lachertje.