Een videostill van het Armeense ministerie van Defensie waaruit moet blijken dat een tank van Azerbeidzjan werd vernietigd in het grensgebied.
Volledig scherm
Een videostill van het Armeense ministerie van Defensie waaruit moet blijken dat een tank van Azerbeidzjan werd vernietigd in het grensgebied. © EPA

“Azerbeidjan heeft ons de oorlog verklaard”: hevige gevechten tussen Armeense separatisten en Azerbeidzjaans leger eisten al 39 doden

Azerbeidzjan heeft de oorlog verklaard aan het Armeense volk. Dat meldt de Armeense premier. In de regio Nagorno-Karabach, in het zuiden van de Kaukasus, zijn zondag hevige gevechten uitgebroken tussen Armeense separatisten en het Azerbeidzjaanse leger. Ook vandaag gaat de strijd tussen Armeense en Azerbeidzjaanse troepen verder, met inzet van zware artillerie aan beide kanten, volgens de twee partijen. Er zijn al minstens 39 doden gevallen: 34 aan Armeense kant, 5 aan Azerbeidzjaanse.

13 reacties

  • Ramin Shafagatov

    4 jaar geleden
    Er zijn maar liefst vier resoluties van de VN-Veiligheidsraad en twee resoluties van de Algemene Vergadering van de VN, evenals vele beslissingen van andere internationale organisaties, die stellen dat Armenië zich moet terugtrekken uit Nagorno-Karabach en uit zeven andere bezette gebieden in Azerbeidzjan. De oorlog gaat in de eigen gebieden van Azerbeidzjan, zelfs niet in Nagorno-Karabakh. Een simpel Googlen is voldoende.
  • Marc Meiremans

    4 jaar geleden
    Wel knap dat hier experten die de stand van zaken prefect kennen over wie begonnen is .ik denk dat de wereld machten dit wel prefect weten maar niet in hun kaarten laten kijken .er zijn twee grote landen die bij elk baat bij hebben hun bondgenoot te steunen .en beide oorlog kunnen gebruiken .dus hoop niet tot een escalatie voor de onschuldige burgers die er het slagtoffers gaan zijn
  • Feline Noé

    4 jaar geleden
    Als je zo een essentieel probleem voor over een half eeuw laat staan en 'hopen' dat het goed komt, zal het 1 dag prijs zijn. Dit zat er al heel lang aan te komen. Objectief oplossing zoeken.
  • Verwarde Man

    4 jaar geleden
    Turkije is een blaffende hond. Turkije hoeft zich niet te mengen met het conflict want Rusland staat klaar indien nodig voor het ingrijpen. Turkije zal zwaar bestraft worden door de Russen :) Elke provocatie van Azerbeidzjan zal een gepast antwoord krijgen.
  • Dirk vandergraesen

    4 jaar geleden
    Benieuwd hoe lang het zal duren voor de Turk daar is.