Formateur Alexander De Croo (Open Vld).
Volledig scherm
Formateur Alexander De Croo (Open Vld). © Photo News

Begrotingsdiscussie in federale formatie nog hele kluif, mogelijk morgen nog onderhandelingen

De onderhandelaars van de zeven partijen die een nieuwe federale regering willen vormen, zitten nog altijd rond de tafel op zoek naar een regeerakkoord. De kans lijkt klein dat ze hun werk in de loop van de nacht helemaal zullen kunnen afronden. Met het begrotingswerk ligt er immers nog een hele kluif op de tafel. 

47 reacties

  • hannes leo

    4 jaar geleden
    Verleden week was te horen dat elke partij zijn trofee had. Dat naast onze enorme staatsschuld er dit en volgend jaar nog eens ongeveer 60 miljard tekort zal zijn is zeer ernstig.En dan te bedenken dat ons land al enkele jaren in een impasse verkeerd op vele vlakken. Het was het ogenblik dat meerderheden uit beide gemeenschappen zouden zijn overgegaan tot een grondige hervorming van ons land. Hopelijk beseft iedereen de ernst van de toestand en beperkt men zich niet tot een restauratie.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    De mensen die 45 jaar gewerkt hebben een fatsoenlijk pensioen geven, dat is pas belangrijk !
  • Peter Coolen

    4 jaar geleden
    Er zitten een aantal partijen bij de onderhandelingen die al jaren de kans hebben gehad om ervoor te zorgen dat we een fatsoenlijk pensioen zouden krijgen na een volledge loopbaan ,ikzelf heb 44j betonindustrie en bouw erop zitten,straks krijgt iedereen meer als ik.BEDANKT.
  • van roy jozef

    4 jaar geleden
    Dat ze postjes verdelen zal me worst wezen. Dat doet éénder wie. Ik ben op pensioen en 45 jaar gewerkt. Wie mij een fatsoenlijk pensioen zal geven maakt me niet uit. Vlaming of Waal. Van N-va zal ik die van men leven niet krijgen.
  • Julien Cuypers

    4 jaar geleden
    Denkt men nu echt dat men iedereen nu 1500€ pensioen gaan geven? Men zal daar een min aan werkjaren aan koppelen natuurlijk. En de vraag blijft is dit netto of bruto?