Kinderpsychiater Peter Adriaenssens.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderpsychiater Peter Adriaenssens. © Wannes Nimmegeers

Kinderpsychiater Peter Adriaenssens: “Wat koning Filip als kind heeft meegemaakt, noemen we vandaag verwaarlozing”

RoyaltyKinderpsychiater Peter Adriaenssens noemt de jeugd van koning Filip "onaanvaardbaar, iets wat de tussenkomst van hulpverleners zou rechtvaardigen". Dat zegt hij in de Canvas-documentairereeks 'Filip van België. De lange weg naar de troon'.

7 reacties

  • Marie-Thérèse Van Roey

    4 jaar geleden
    Wat de kinderpsychiater hier zegt is wellicht juist, maar moet in een véél bredere context geplaatst worden. Was Albert zélf niet in zijn prille jeugd een slachtoffer, in een traumatiserende situatie?
  • Grace Hieben

    4 jaar geleden
    Als arts in functie hebben we ons te houden aan deontologie. We kunnen ons niet uiten over iemands prive leven en zijn psychische gesteldheid. De wet op de privacy geldt ook voor deze arts. Werd er een goedkeuring gevraagd aan de Koning om over hem en zijn fam te spreken ? Integriteit wordt anders aangevallen.
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    We weten al jaren dat Albert en Paolo om het nog vriendelijk te zeggen slechte ouders waren. Het is een wonder ze alle drie toch nog in staat zijn om hun kinderen met warmte te omringen. Zelfs Laurent is nog vrij goed terecht gekomen. Verschillende kinderen van uit de hogere kringen konden dat niet, ondermeer omdat de Adrianssenssen van deze wereld daar niets aan willen, kunnen of mogen doen.
  • Carla Van Geel

    4 jaar geleden
    Koningshuizen hebben overal ter wereld vertrouwen en respect. Bijdragen aan het welzijn van de burgers oa. internationale contracten enz..moet niet in de kranten staan zoals bij politici. Zelfs bij afbrekende kritiek moeten ze hun doel, het beste voor het land, bovenop stellen. De vanaf het kind-zijn bijgebrachte ethiek kan niet veranderen noch aangepast aan de "tijdelijke" ego tijdsgeest. Wel meer vrijheid.
  • lode wijk

    4 jaar geleden
    De titel zegt genoeg en ik ben er volledig mee eens, maar het grote verschil is dat de koning en zijn gezin gewoon dezelfde weg op gaan, niemand verbied hem om nu af te treden en zijn koningschap en dat van zijn dochter (die nu ook haar vrijheid moet opofferen met spionnen van bodyguards rond haar), op te zeggen. Doet hij nu net niet hetzelfde met zijn dochter, en vergeet men nu ook niet dat Laurent hetzelfde meemaakte in zijn kinderjaren.