Marc Van Ranst in VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Marc Van Ranst in VTM NIEUWS. © VTM NIEUWS

Marc Van Ranst pleit voor coronacommissaris: “Iemand die het overzicht kan bewaren”

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land blijft stijgen, maar de stijging is wel vertraagd. Viroloog Steven Van Gucht spreekt van “een bemoedigend signaal”. Bij de zeventigplussers liggen de toenames wel nog steeds beduidend hoger dan het nationale gemiddelde. Het Crisiscentrum roept in de strijd tegen het virus op om nog steeds maximaal in te zetten op telewerk en om zeker ook op te passen in de kantines van sportclubs. “Iets drinken na het sporten? Doe dat op een verantwoorde manier”, zo klonk het vanmorgen op de persconferentie.

49 reacties

  • Chantal D'haenens

    4 jaar geleden
    Gebruik je gezond verstand. Brussel alles dicht om 23u. Je ziet wat de inpact is. Triestig hoe de burgemeester denkt
  • Hugo Hechtermans

    4 jaar geleden
    De experts, die ook goed hun brood verdienen, hebben waarschijnlijk ondervonden hoe gemakkelijk politiekers zichzelf kunnen verrijken, zonder veel moeite te hoeven doen, en willen ook ''op de kar springen'' ?
  • Liliane Coeckx

    4 jaar geleden
    Is hij zijn eigen postje aan het voorbereiden? Wat kan die staatssecretaris meer doen behalve geld in zijn zakken steken? Het wordt met de dag gekker.
  • patrick feyen

    4 jaar geleden
    Wat gaan ze nog allemaal bedenken om ons geld op te mossen? Dat men geen overzicht meer heeft is niet te verwonderlijk... zowel in België als in Europa.
  • Geert De Regge

    4 jaar geleden
    Wat hebben de virologen te willen? En trouwens als we over paar maanden van Covid-19 verlost geraken, wat ga je dan met die coronacommissaris doen? Hem blijven betalen om niets te doen dan? Ze hebben nu al geen meerwaarde. En trouwens, daar zijn zo al genoeg ministers, waar ga je het geld halen?