Galapagos steekt vuur onder Bel20

Na de dip van vorige week lijken beleggers het kopen weer aangeleerd gekregen. De goede resultaten van biotechbedrijf Galapagos geven vertrouwen.

De farmareus uit Mechelen sprint dan ook meteen 8 procent hoger bij opening. De reden is duidelijk: filgotinib, nu gekend als Jyseleca, mag naar de Europese markt. Jyseleca moet reumaklachten verminderen. Het middel werd in augustus nog afgekeurd in de Verenigde Staten, maar dit is een duidelijke opsteker voor het bedrijf.

Bel20

Nog binnen de Bel20 gaat ING ruim drie procent hoger. De remonte komt er na een helse vorige week, waarbij ING betrokken bleek bij het versluizen van immense hoeveelheden dubieus geld. Ook Barco doet het prima, het aandeel gaat 3 procent hoger.

Europees dan openen de beurzen ook twee procent in de plus. Er viel dan ook wat goed nieuws te rapen.

Drie hoeraatjes voor Siemens Energy, dat een eerst dag op de beurs beleeft. Het aandeel dook eerst tien procent ten opzichte van de openingsprijs van 22 euro, maar herneemt nu.

Drank en fitness

Diageo, de sterkedrankenproducent van onder andere Smirnoff en Johnnie Walker, springt 6 procent hoger na positieve vooruitzichten. Hoewel de omzet ten opzichte van vorig jaar lager ligt, ziet het er de komende tijd een stuk beter uit. De operationele en organische winst zullen stijgen, belooft de brouwer.

Dan was er nog het nieuws over Basic-Fit. Het bedrijf zal in Frankrijk maar liefst 33 procent van haar Franse clubs tijdelijk zal sluiten door de coronacrisis. In totaal is dat 17 procent van alle Basic-Fits. Het gaat om een tijdelijke coronamaatregel. Het aandeel doet er een half procent bij.

Meer