Mechelse politie vat wegpiraat die overstekende kinderen in gevaar bracht

 ©  © Tom Palmaers

Bron: BELGA

In Mechelen heeft de lokale politie dit weekend een 38-jarige bestuurder tot staan gebracht na een achtervolging waarbij de man met zijn wagen onder meer een groep overstekende kinderen in gevaar bracht. De wegpiraat bleek niet aan zijn proefstuk toe: hij werd dit jaar al negen keer geverbaliseerd voor snelheidsovertredingen en was bij de politie ook gekend voor meldingen van gevaarlijk rijgedrag en straatracen.

Een patrouille van de lokale politiezone Mechelen-Willebroek merkte de wagen zaterdagmiddag op toen hij aan hoge snelheid op de Liersesteenweg richting Sint-Katelijne-Waver reed. Ter hoogte van de Oude Liersebaan maakte de bestuurder plots, gebruikmakend van de handrem en met piepende banden, rechtsomkeer om weer richting Mechelen te rijden.

Het achtervolgende politievoertuig zag ook hoe de man niet afremde toen er ter hoogte van het jeugdcomplex van KV Mechelen een groep kinderen de straat overstak. “Zonder zijn snelheid te matigen, laveerde de chauffeur met bruuske rijbewegingen tussen de groep kinderen en een geparkeerd voertuig, waarbij een aantal kinderen dienden weg te springen voor het voertuig”, aldus de politie. Korte tijd later kon de wagen onderschept worden door de politie. Het rijbewijs van de bestuurder werd meteen ingetrokken en zijn wagen werd bestuurlijk in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen