Beeld ter illustratie. Virusdeeltjes onder de microscoop.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Virusdeeltjes onder de microscoop. © AP

Kan mutatie invloed hebben op coronavaccin? Onze wetenschapsexpert legt uit

Gaat er een nieuwe, gevaarlijkere variant van het coronavirus de ronde? Amerikaanse wetenschappers hebben ontdekt dat zo goed als alle besmettingen tijdens de tweede golf in de stad Houston afkomstig zijn van een variant van het SARS-CoV-2-virus. Deze variant van het virus zou wel besmettelijker zijn, maar is niet dodelijker of gevaarlijker dan de reeds gekende varianten, blijkt uit de voorpublicatie van het onderzoek.

3 reacties

  • Sara Peeters

    4 jaar geleden
    Als er mutaties zijn heeft dat wel invloed op het vaccin. En er zullen ongetwijfeld nog mutaties voorkomen en dan moet je terug van af beginnen bij het ontwikkelen van een vaccin. Waarom liegen die farma bedrijven en sommige experten toch, alles voor het geld zeker!
  • Carl Van der Cruyssen

    4 jaar geleden
    Normaal... Uit voorzorg de maatregelen verstrengen, ook blijkt later dat dit niet het geval was. Of het "nieuwe normaal" « Ça ira »
  • dieter devreze

    4 jaar geleden
    Zo goed als geen virussen combineren een hoge besmettelijkheid, met een hoge dodelijkheid. Eigenlijk is alleen ebola een uitzondering. Eigenlijk zou je kunnen zeggen hoe besmettelijk covid wordt hoe beter, want het wordt steeds banaler.