Zoals bij de bomma: zelfgemaakte kroketjes met prei en cordon bleu
Kroketjes zijn yummie, homemade kroketjes nog veel yummie-er! Serveer ze met prei in kaassaus en smeuïge cordon bleu voor een bordje vol nostalgie.
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
4 cordon bleu
4 stengels prei
bosje peterselie, fijngehakt
40 g bloem
750 ml melk
250 g geraspte emmenthaler
nootmuskaat
30 g boter
peper en zout
Voor de kroketjes:
1 kg aardappelen
4 eieren
nootmuskaat
200 g paneermeel (of verkruimeld oud brood)
100 g bloem
Zo maak je het:
Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en laat ze op een zacht vuur uitdampen. Stamp ze tot een fijne puree, zonder brokjes. Roer er 1 eidooier onder en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat de puree goed afkoelen. Vul een spuitzak met puree en snij de tip van de zak weg (met zo’n 3 centimeter diameter). Spuit in een vlotte beweging en op een bebloemd werkblad lange worsten van de puree. Snij de worsten in stukken van 5 cm. Kluts het eiwit van de resterende 3 eieren los en doe de bloem en het paneermeel in twee aparte borden. Kruid het eiwit met peper en zout. Wentel de kroketten eerst door de bloem, vervolgens door het eiwit en tot slot door het paneermeel. Zet de kroketten even apart.
Snij het donkergroen van de prei en spoel de stronken schoon. Snij de preistengels in halve ringen en bak ze even aan in boter. Kruid met peper en zout en voeg een scheutje water toe. Laat op een zacht vuur garen.
Verwarm de friteuse. Smelt voor de kaassaus de boter en roer er de bloem door. Roerbak 2 minuten. Giet er langzaam en al roerend de melk bij tot de saus begint in te dikken. Roer de kaas door de saus en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Voeg de prei toe en schep goed om.
Bak de cordon bleu goudbruin en gaar in boter. Bak de kroketten goudbruin in de friteuse. Serveer de cordon bleu met de prei in kaassaus en de kroketjes. Werk af met de peterselie.”
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
-
Lidl
Zon op je bord: gegrilde kippenhaasjes met rijst-bonensalade
Wat heb je nodig? (voor 4 personen) 600 g kippenhaasje 1 ui, gesnipperd 2 el geraspte verse gember 1 chilipeper, fijngehakt 1 el garam masala sap van 1/2 limoen 2 el sojasaus olijfolie peper en zout Voor de rijstsalade: 1 rode ui, gesnipperd 200 g verse ananas, in blokjes 200 g witte rijst 200 g rode kidneybonen, gespoeld, uitgelekt 3 el fijngehakte munt -
Feest in een glas! Speciaal voor NINA creëert barman Philip 3 verfijnde (en simpele!) cocktails om het eindejaar te vieren
Niks mis hoor, met schuimwijn. Maar af en toe mag het wat specialer zijn. Serveer je gasten met oudjaar eens een lekkere cocktail, bijvoorbeeld. Geen idee hoe eraan te beginnen? Ervaren cocktailbarman Philip De Bruijn geeft drie recepten. Ze zijn poepsimpel, lekker als aperitief en ideaal om mee te proosten als de klok middernacht slaat. Santé! -
-
HLN Shop
Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
-
Lidl
Minder vlees eten in 2022? Deze bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed
Ben je van plan om minder vlees te eten dit jaar? Een bloemkool-broccoliburger smaakt net zo goed en leent zich bovendien prima om een winterse aardappelsalade bij te serveren, met walnoten en augurkjes. Wedden dat je zelfs de meest doorwinterde vleeseter overtuigt? -
PREMIUM
Apero time! Foodie Sonja Peeters maakt 3 originele cocktails en bijpassende hapjes waarmee je gegarandeerd indruk zal maken
-
Lidl
Mag het wat meer zijn? Aan deze gegrilde oesters kan niemand weerstaan
-
Jobat
Wie krijgt vakantiegeld? Om welk bedrag gaat het? En wanneer wordt het uitbetaald?
-
Lidl
Wrap it up! Lekker makkelijk: fajita's met gewokte savooi en rundsreepjes
De fajita hebben we als lekkernij in een jasje te danken aan de Tex-Mex, ofwel de Texaans-Mexicaanse keuken. Je kan de wraps naar hartenlust beleggen met ingrediënten naar keuze, maar voor deze versie gebruiken we verfijnde entrecôte, in dunne reepjes gesneden, en krokant gewokte savooikool. -
Independer
Alarmsysteem in je woning? Vraag dan korting aan je verzekeraar
Weinig mensen die het weten, maar een alarmsysteem installeren verhoogt niet alleen je veiligheid. Je krijgt er ook korting mee op je brandverzekering. Independer.be legt uit hoe de vork in de steel zit voor zowel eigenaars als huurders. -
Smaak van boerenkool doet ongeboren baby’s grimassen trekken