©  REUTERS

ROLAND GARROS. US Open-winnaar Dominic Thiem, titelverdediger Rafael Nadal en Nederlandse Kiki Bertens naar tweede ronde

US Open-winnaar Dominic Thiem (ATP 3) en de Nederlandse Kiki Bertens (WTA 8) hebben zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van Roland Garros.

Bron: BELGA

Thiem ging in de eerste ronde vlot voorbij de Kroaat Marin Cilic (ATP 40): 6-4 en twee keer 6-3. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de Amerikaanse kwalificatiespeler Jack Sock (ATP 310), die het verrassend haalde van zijn landgenoot Reilly Opelka (ATP 36): twee keer 6-4 en 6-3.

 ©  AP

De voorbije twee jaar was Thiem telkens verliezend finalist op het Parijse gravel, in de twee jaren voordien was hij er halvefinalist. In New York won hij medio september met de US Open zijn eerste grandslamtoernooi in zijn carrière. Sindsdien was hij niet meer in actie gekomen.

Titelverdediger Nadal klaart de klus op twee uurtjes

Ook titelverdediger Rafael Nadel (ATP-2) tenniste zich zonder problemen tot de volgende ronde. De 34-jarige Spanjaard versloeg de Bulgaar Egor Gerasimov (ATP-83) met 6-4, 6-4 en 6-2. Daar had hij maar 2 uur en 5 minuten voor nodig.

 ©  AFP

In de tweede ronde neemt Nadal het op tegen de 25-jarige Amerikaan Mackenzie McDonald (ATP-236). Die schakelde de Canadese kwalificatiespeler Steven Diez (ATP-181) met 4-6, 6-3, 6-3 en 6-4 uit. McDonald geniet van een beschermde ranking, vorig jaar was hij nog de nummer 57 van de wereld.

Nadal kan het gravelgrandslam een dertiende keer winnen, na 2005, 2006, 2007, 2008, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2017, 2018 en 2019. Hij heeft ook nog vier keer het US Open, twee keer Wimbledon en één Australian Open op zijn palmares en zou met een twintigste grandslamzege het record van Roger Federer evenaren.

Bertens moeizaam langs Oekraïense debutante Zavatska

Bij de vrouwen wist Kiki Bertens zich te plaatsen voor de tweede ronde, al had zij er wel meer moeite voor nodig. De nummer acht van de wereld had in het druilerige Parijs drie sets nodig om zich te ontdoen van de Oekraïense debutante Katarina Zavatska, de mondiale nummer 112: 2-6, 6-2 en 6-0.

Na het verlies van de eerste set liep Bertens in de tweede set snel uit naar een 4-1-voorsprong. Ze leverde bij die stand nog één keer haar servicegame in, maar stond in het restant geen game meer af. Na ruim twee uur maakte Bertens het af met een overtuigende servicegame, die ze besloot met een uit de lucht geslagen forehand.

 ©  AFP

Voor Bertens is het pas haar eerste overwinning sinds de coronapauze. In aanloop naar Roland Garros verloor ze in Rome en Straatsburg haar eerste wedstrijd. In Straatsburg gaf ze op met een achillespeesblessure, maar daar leek ze maandag op Court Suzanne Lenglen geen last van te hebben. De partij begon vanwege regen in Parijs bijna twee uur later dan gepland.

In de tweede ronde neemt Bertens het op tegen de Italiaanse Sara Errani, die Monica Puig uit Puerto Rico met 6-2 en 6-1 kansloos liet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer