Stad Brussel en Brussels gewest bieden werklozen leerkrachtenopleiding aan

Themabeeld ©  Shutterstock

Bron: BELGA

Het Brussels gewest en de stad Brussel willen de werklozen die door de coronacrisis getroffen zijn, helpen met een nieuw en gratis opleidings- en werktraject. Om het tekort aan leerkrachten in het secundair onderwijs op te vangen, bieden ze de werklozen met de juiste competenties een leerkrachtenopleiding aan, terwijl ze al halftijds aan het werk gaan in een onderwijsinstelling.

De samenwerking tussen het departement Onderwijs van de stad Brussel en het Brussels gewest zorgt er concreet voor dat werklozen met enkele concrete technische competenties op het vlak van onder meer wiskunde, wetenschappen of de Nederlandse taal zichzelf kunnen heroriënteren. Daarbij wordt hen een leerkrachtenopleiding aangeboden aan de Hogeschool Francisco Ferrer die ze dan kunnen combineren met halftijds werk in een school.

“Er is al jaren een grote vraag naar leerkrachten. Tussen maart en september heeft Actiris 360 jobaanbiedingen gekregen voor leerkrachten in het lager secundair onderwijs”, vertelt Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI). De inschrijvingen voor het gratis opleidings- en werktraject lopen nog tot 30 september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen