Inox-fabrikant Aperam uitblinker op stevig winnende Europese beurzen

De Europese beurzen sluiten de dag af met winsten van meer dan 2 procent. De Brusselse sterindex Bel20 wint 2,79 procent, met Aperam in de hoofdrol.

Rond inox-producent Aperam valt er op maandag in principe geen nieuws te melden, maar het aandeel kelderde vorige week meer dan 10 procent. Gunstige mediaberichten over een mogelijk stimulusplan in de Verenigde Staten duwen het aandeel nu zo’n 5,72 procent hoger.

Bouwbedrijf Moury Construct wint 4,7 procent op de Brusselse beurs, na de publicatie van de halfjaarcijfers op vrijdag. De omzet steeg 1,9 procent en de nettowinst liefst 82 procent tot 4,5 miljoen euro. De Waalse groep denkt 2020 met meer winst af te sluiten dan vorig jaar en dat kunnen de beleggers duidelijk smaken.

Taxibedrijf Uber heeft zijn taxivergunning in Londen terug. Een Britse rechter heeft beslist dat het Amerikaanse bedrijf genoeg heeft gedaan om aan de voorwaarden te voldoen. De Britse hoofdstad is de belangrijkste Europese markt voor Uber. Het bedrijf heeft er intussen al 3,5 miljoen gebruikers. Omstreeks 17.30 uur lokale tijd wint Uber zo’n 5,21 procent op Wall Street.

De Duitse autogroep Volkswagen heeft plannen om in China, samen met haar lokale joint ventures, tegen 2024 dik 15 miljard euro te investeren in elektrische mobiliteit. Dat heeft het concern maandag bekendgemaakt. Het aandeel doet er 3,8 procent bij.

In Amsterdam gaat Basic-Fit 0,3 procent hoger. De fitnessketen gaat in beroep tegen de gedwongen sluiting van 148 vestingen in Frankrijk. Eerder dit jaar moest Basic-Fit ook al filialen tijdelijk sluiten door de coronalockdown. Sinds de heropening in juni hanteert het bedrijf strikte maatregelen om de verspreiding van het virus te voorkomen.

Aandelenindex Euro Stoxx 50 houdt het op een gemiddelde winst van 2,76 procent.

Meer