Op 3 november trekken miljoenen Amerikanen naar de stembus.
Volledig scherm
Op 3 november trekken miljoenen Amerikanen naar de stembus. © Photo News

Het ABC van de Amerikaanse presidentsverkiezingen: hiermee ben je helemaal mee in de titanenstrijd tussen Trump en Biden

Op 3 november is het zover: dan nemen Donald Trump en Joe Biden het tegen elkaar op in de belangrijkste verkiezingen ter wereld. Met dit lexicon vind je alvast moeiteloos je weg in het Amerikaanse kiesjargon, om zo helemaal mee te zijn.

13 reacties

  • Erwin Fiers

    4 jaar geleden
    De VS is nooit één geweest.En de rest van de landen op deze aardbol ook.Dat komt omdat er teveel meningsverschillen zijn.Het is een droom die nooit werkelijkheid zal worden.Hoe graag ik het ook zou willen.
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Trump is de enigste kandidaat voor de Republikeinen. Democraten hebben 6 kandidaten en Bernie, een 78-jarige socialist die Obama naar verluidt heeft omschreven als 'onelecteerbaar'. Waarom staat Bernie dan op de eerste plaats? Omdat Republikeinen in de open-primaries, wat begint 25 februari 2020, op hem gaan stemmen en geld aan hem hebben geven. En in november laten ze hem vallen als baksteen, en Trump wordt herkozen.
  • Kris Hermans

    4 jaar geleden
    Trump 2020!!!
  • Jacques-Philippe Leclerc

    4 jaar geleden
    Geschreven in 1787. Om een scheiding van machten te waarborgen, bestaat de Amerikaanse Federale regering uit drie takken met gelijke rechten: executive (President), legislative (Congress), and judicial (Supreme Court). Om ervoor te zorgen dat de overheid effectief is en de rechten van de burgers worden beschermd, heeft elke tak zijn eigen bevoegdheden en verantwoordelijkheden, inclusief het werken met de andere takken.
  • Kees Huls

    4 jaar geleden
    Onbegrijpelijk dat nog steeds mensen ervan overtuigd zijn dat de VS het economisch goed doet. De groei die gemeld wordt wordt gefinancierd door het verder op laten lopen van de al enorme staatsschuld. De toename van de werkgelegenheid zouden we hier toename van de slavenarbeid noemen. Mensen moeten 3- 4 banen hebben om te kunnen overleven en dan ook nog zonder noemenswaardige sociale voorzieningen. Niemand wil toch dat België op zo'n manier zou draaien?