De kerncentrale van Doel.
Volledig scherm
De kerncentrale van Doel. © Bart Leye

Vivaldi-coalitie beslist pas eind 2021 over kernuitstap

Een kernuitstap tegen uiterlijk 2025 is nog geen uitgemaakte zaak. Uit nieuwe teksten die De Tijd kon inkijken, blijkt dat de Vivaldi-coalitie pas in november 2021 de knoop wil doorhakken.

70 reacties

  • jan arnouts

    4 jaar geleden
    Ze hadden die handel al lang moeten sluiten. Scheurtjes, lekken, betonrot, sabotage, etc. Het gaat hem niet over centrales langer openhouden. Het gaat het er om dat deze centrales zwaar verouderd zijn en dat ze onbetrouwbaar zijn. Ze zijn goed voor de schroot. Als het daar morgen misgaat, dan kunnen we West Europa gaan ontruimen. Wie gaat dat grapje dan betalen? Diegenen die hier pleiten voor kernenergie, zijn jullie bereidt om morgen jullie zuurverdiende bakstenen achter te laten? Stilte...
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Onzekerheid creëren tot 2025 is de beste hefboom om geen binnen- en buitenlandse investeringen in België te realiseren. Economische groei dankzij buitenlandse investeringen wordt daarmee teruggezet op nul.
  • joseph Leysen

    4 jaar geleden
    Nu ze mogen meelopen aan het handje van de ps bekennen de groenen(?) kleur. Niets waard. Is de sluiting nu niets meer waard of hebben nu ook gemerkt dat er stroomtekorten dreigen? Bedrijfswagens electrisch in 2026. Stijging vraag particuleren/bedrijven. Hoelang gaat het circus van de verliezers duren? Wie gaat het betalen? Juis Vlaanderen.
  • Daniel Paelinck

    4 jaar geleden
    Het speerpunt van hun programma gaat niet door en toch in de regering stappen. Ze zullen bij de volgende verkiezingen ook bedankt worden. Ik zo het vermoeden dat alle partijen die nu deelnemen aan een coalitie zullen afgestraft worden.
  • Camiel Lange

    4 jaar geleden
    Gascentrales, is er dan niemand die stilstaat bij de vraag waar het gros van ons gas vandaan komt ? Enerzijds Poetin en co sancties opleggen en hen anderzijds de bijna totale macht over onze toekomstige energievoorziening toekennen ??