Booking.com-baas: ‘Na corona gaan we meer reizen dan ervoor’

Volgens Glen Fogel, topman bij het Amerikaanse Booking.com, zal de coronacrisis geen invloed hebben op ons toekomstige reisgedrag. Meer nog, nadien zal het reisverkeer volgens hem pieken.

Geen onverwacht nieuws bij Booking in augustus: het bedrijf moest een immense ontslagronde doorvoeren omdat het internationale reisverkeer drie maanden zo goed als plat gelegen heeft. Commercieel reizen herneemt traag tijdens de coronacrisis en zeker met een tweede golf in aantocht, kijken sommige analisten somber naar de toekomst.

Omzet duikt

Maar bij Booking klinken, na enkele maanden zwaar weer, positieve geluiden. Niet dat de boekingen weer binnenvliegen. In het tweede kwartaal daalden de boekingen bij de site met 91 procent. De omzet zakte met 84 procent in elkaar naar 630 miljoen dollar.

Volgens Fogel is dat echter een tijdelijk fenomeen. ‘Tijdens elke crisis ben je aanvankelijk bang dat reizen nooit meer hetzelfde zal worden. Maar als je een aantal crises hebt meegemaakt, realiseer je je dat reizen altijd weer aantrekt’, zegt hij aan zakensite Business Insider.

Tijdelijk

Fogel zat tijdens de aanslagen van 11 september in Manhattan en weet dat mensen toen een vergelijkbare vliegangst hadden, zelfs toen het luchtverkeer weer vlot verliep. ‘Maar het duurde niet lang voordat mensen weer begonnen te reizen’, zegt hij.

‘Ik denk dat mensen een natuurlijke drang hebben om te reizen’, zegt Fogel. ‘Het zal even duren, maar ik verzeker je dat de reisindustrie het over een paar jaar beter zal doen dan voor deze verschrikkelijke epidemie.’

Lees ook:

Meer