Cardioloog Thierry Wauters pleit voor de invoering van een 'immuunpaspoort', maar viroloog Steven Van Gucht vindt dat geen goed idee.
Volledig scherm
Cardioloog Thierry Wauters pleit voor de invoering van een 'immuunpaspoort', maar viroloog Steven Van Gucht vindt dat geen goed idee. © RV/PhotoNews

Cardioloog pleit voor ‘immuunpaspoort’, Steven Van Gucht schiet voorstel af

CoronavirusEen Brusselse cardioloog pleit voor de invoering van een ‘immuunpaspoort’: een document dat mensen die immuun zijn of gevaccineerd, privileges geeft. “Anders heeft het geen zin dat mensen zich laten vaccineren”, zegt hij. “Dat is onzin”, reageert viroloog Steven Van Gucht. Hij legt uit waarom een ‘immuunpaspoort’ geen goed idee is.

25 reacties

  • De Waarheid

    4 jaar geleden
    Charity Swinnen, je moet wel correct zijn. Van Gucht heeft inderdaad een diploma van dierenarts, maar daar bovenop specialisatie viroloog. Hij weet dus wel degelijk waarover hij spreekt! Enkel politici mogen liegen over hun (niet behaalde) diploma's en toch een functie uitoefenen waarvoor ze niet geschikt zijn!
  • lilianne van neylen

    4 jaar geleden
    Ongelooflijk toch die reacties hier van al die mensen die beter weten dan de virologen zelf hoe een vaccin en een virus werken!! Wat hebben die allemaal gestudeerd dat die ALLES het beste weten?? Of is het misschien van domheid?!!
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Een vaccin betekent niet dat je het virus niet kan oplopen en doorgeven. De antilichamen zorgen er enkel voor dat je lichaam sneller de infectie kan overwinnen.
  • Mike Matusao

    4 jaar geleden
    Neem toch gewoon je vaccinatiekaart mee met je paspoort ? waarom moeilijk maken als het makkelijk kan ? geldverspillers !
  • Kurt Saron

    4 jaar geleden
    Vraag mij af waarom dat virus er nog is met al die experten hier