Singapore Airlines vliegt dan toch niet ‘naar nergens’

Luchtvaartmaatschappij Singapore Airlines zal geen ‘vluchten naar nergens’ aanbieden. Dat heeft ze dinsdag aangekondigd na kritiek op de milieu-impact van de vluchten.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen in onder meer Australië, Japan en Taiwan boden de voorbije weken dergelijke vluchten aan. Mensen betalen voor een zitje op een vliegtuig dat op dezelfde plek landt als het opgestegen was. Het Australische Qantas beloofde bijvoorbeeld een zeven uur durende vlucht langs allerlei Australische bezienswaardigheden, zoals Great Barrier Reef, Uluru, Byron Bay en de haven van Sydney.

Dankzij de speciale vluchten, die vaak erg populair bleken, konden de luchtvaartmaatschappijen in deze coronatijden toch wat verdienen. ‘Het idee van korte uitzonderlijke vluchten of ‘vluchten naar nergens’ werd initieel overwogen, maar na rijp beraad werd het niet gevalideerd’, zegt Singapore Airlines.

Dineren in een vliegtuig

Een beslissing waar milieuactivisten al langer op aandrongen. Volgens hen is de coronacrisis het moment om na te denken over het klimaat en niet het moment om terug te keren in destructieve patronen. De maatschappij bestudeert nu andere opties om fans te plezieren. Zo zouden geïnteresseerden vliegtuigen kunnen bezoeken, of er in dineren. Het vliegtuig blijft dan wel aan de grond staan.

Eerder deze maand ontsloeg Singapore Airlines bijna 20 procent van zijn werknemers, omdat de luchtvaart grotendeels stilligt door de maatregelen tegen het coronavirus.

Meer