Wall Street houdt zich rustig in aanloop naar presidentieel debat

De Amerikaanse beurzen blijven dicht bij huis dinsdag. Beleggers wachten af wat het debat tussen Donald Trump en Joe Biden zal brengen en of het stimuluspakket er eindelijk doorkomt.

De Dow Jones gaat 0,1 procent lager, de brede index S&P500 stijgt 0,2 procent en de techbeurs Nasdaq wint 0,3 procent.

Van uitschieters is geen sprake. Alle aandelen trappen ter plaatse na een rally maandag. Er zijn dan ook heel wat onzekere factoren. De coronabesmettingen blijven oplopen, het eerste debat tussen presidentskandidaten Trump en Biden vindt vannacht om 3 uur onze tijd plaats en er wordt nog steeds gebakkeleid over een nieuw stimuluspakket om de coronacrisis te milderen.

De Democraten kwamen maandagavond met een voorstel van 2.200 miljard dollar op de proppen, maar dat moet nu eerst nog goedgekeurd worden door de Republikeinen en dan moet het nog door allerlei stemrondes voor het in voege kan treden. Het is dus sowieso nog niet voor direct.

Dinsdag liet topviroloog Anthony Fauci zich ook ontvallen dat de VS niet in de beste papieren zit nu het winter wordt en de coronabesmettingen nog sterker gaan stijgen. Er zijn nu in totaal al 7,2 miljoen coronabesmettingen in de Verenigde Staten.

Meer