Europese beurzen nemen gas terug, Telenet uitblinker in Brussel

De Europese beurzen sluiten dinsdag af met rode cijfers. Het Brusselse sterrenpeloton verloor 0,78 procent.

Telenet ging bij opening bijna 4 procent hoger en sloot de dag af met 0,99 procent. De telecomgroep doet het zo goed omdat Barclays-analist Simon Coles zijn advies voor het aandeel verhoogde van ‘houden’ naar ‘kopen’. Hij zette het koersdoel 23 procent hoger dan de slotkoers op maandag.

Solvay eindigde 1,09 procent lager. De chemiegroep mag nochtans de komende vijf jaar materiaal blijven leveren voor de bouw van het F35-gevechtsvliegtuig van Lockheed Martin. Ook verzekeraar Ageas kelderde 3,36 procent.

Jean-Paul Van Avermaet, de topman van Bpost, moet duidelijkheid verschaffen over zijn mogelijke betrokkenheid bij prijsafspraken in de beveiligingssector, waar hij werkte. Intussen vond hij in Ilias Simpson wel een vervanger voor Henri de Romrée als algemeen directeur van de Amerikaanse bpost-tak Radial. Het aandeel ging 3,13 procent onderuit.

Kinepolis verdapperde 1,88 procent. Analist KBC Securities verlaagde zijn koersdoel voor de bioscoopuitbater van 57 euro naar 49 euro, na strengere regels voor cinemabezoek in Nederland en het uitstellen van blockbusters in de Verenigde Staten.

In Amsterdam verloor Royal Dutch Shell 2,69 procent, na berichten van de Britse krant The Times dat de energiereus woensdag details verschaft over de invulling van het reorganisatieplan, dat eerder aangekondigd werd.

En in Parijs ging het luxeconcern LVMH 1 procent in de plus. De spanningen met juwelier Tiffany’s blijven oplopen. LVMH beantwoordt een klacht van die laatste met een nieuwe aanklacht, waarin de groep argumenteert dat de Franse regering heeft gevraagd de overname uit te stellen en dat Tiffany’s de coronacrisis helemaal fout aangepakt heeft.

Meer