Neckermann-baas Laurent Allardin verwacht dat het toerisme pas in 2023 weer volop zal aantrekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Neckermann-baas Laurent Allardin verwacht dat het toerisme pas in 2023 weer volop zal aantrekken. © Wannes Nimmegeers

Neckermann vraagt 5 miljoen euro staatssteun: “Als die er niet komt, zal er eind dit jaar niet veel meer overschieten van onze sector”

In de strijd om corona te overleven, vraagt reisbureauketen Neckermann 5 miljoen euro staatssteun aan. “Onze omzet is gekrompen tot 5 procent en we verwachten dat klanten pas volgende zomer weer boeken”, zegt CEO Laurent Allardin (44). “We verliezen 400.000 euro per maand en dat komt óók door hoe chaotisch de overheid deze crisis aanpakt.”

35 reacties

  • Georges Vande Velde

    4 jaar geleden
    Staatsteun moet afgeschaft worden ! Het overgrote deel van bedrijven die staatsteun willen moesten maar hun strategie aangepast hebben. De tijd dat alles super was staken ze de vette winsten op zak en nu staatsteun vragen.De klanten betalen reeds lang genoeg hun superwinsten! Daarvoor betaal ik geen belastingen.
  • Emiel Vandeplas

    4 jaar geleden
    Dan kunnen burgers voor 5 miljoen euro subsidies op vakantie voor dit bedrag ?
  • Jean Schepens

    4 jaar geleden
    Een reisgigant aka marktleider die zonder blikken of blozen zo maar "staatssteun" durft te vragen ? tja, dat moet dan ook (weeral) kunnen zeker ? Only in Belgium... De brave burger aka de (veel te) brave Belg zal nog maar eens diep in de geldbuidel tasten om de geldhonger van deze naar omhoog gevallen ceo's aka "wonderboys" te stillen ; zoals gewoonlijk zouden we bijna durven te stellen. NonkelJean
  • Elise Van Damme

    4 jaar geleden
    Die zijn allemaal niet beschaamd! Geld vragen aan de belastingbetaler. Terwijl het water bij veel burgers aan de lippen staat. We worden nu al uitgeknepen en gezogen. En dan nog al die corona-miljarden die ooit terug betaald dienen te worden. Makkelijk zo! Als iedereen geld zo komen vragen waar staan we dan??
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    En dan lees je dat veel mensen hun volgende zomervakantie al hebben geboekt. Lijkt me geen verstandige zet met al deze ter ziele gaande bedrijven. Bye bye voorschot, bye bye vakantie. Verder ben ik het eens met Tom Der Kinderen: in veel bedrijven staat de top te vet, winstmaximalisatie ten voordele van ceo's die zichzelf wel heel hoog inschatten en rijke investeerders op de kap van werkende mensen. Verschil moet er zijn, maar de redelijke verhoudingen zijn nu wel heel ver zoek.