Onze politieke analist Carl Devos.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze politieke analist Carl Devos. © Jan De Meuleneir / Photo News

Carl Devos over finale Vivaldi-onderhandelingen: “Tijdsdruk kan negatief zijn voor regeerakkoord”

De zeven partijen vergaderen op dit moment nog steeds over de begroting. Daarmee gaan de onderhandelingen over de Vivaldi-coalitie de laatste rechte lijn in. Het ziet er steeds meer naar uit dat er opnieuw nachtwerk aan te pas zal komen. Onze politieke analist Carl Devos overschouwt de laatste onderhandelingsfase. “Men zou beter de deadline van 1 oktober opschuiven.”

31 reacties

  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    Ze zijn dan en dan alleen snel als ze postjes kunnen pakken. Deze bijna 2 jaar durende klucht is uniek in de wereld. Misschien kunnen ze nog wat postjes extra bedenken. Proficiat voor het geklungel.
  • JACQUES ROELS

    4 jaar geleden
    Nu proberen ze de schijn te wekken dat ze hard werken na twee jaar lanterfanten en ter plaatse trappelen
  • Roger Mortier

    4 jaar geleden
    Schrik van nieuwe verkiezingen. Alleen postjes uit eigen belang. Boontje komt om zijn loontje. De klassieke partijen zullen het slachtoffer worden en onder de kiesdrempel belanden.
  • bruno draulans

    4 jaar geleden
    Eigenlijk is het ironisch, dat we al 500 dagen aan het klungelen zijn en nu er dan toch iets begint te trekken op een regering- niet de mijne overigens- gaan ze zich kapot rijden op tijd. Juist datgene waar ze genoeg van hadden, hebben ze nu te weinig. Hopelijk wreekt het zich.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Wat Rutten niet vermocht, premier worden van een Vivaldi-coalitie, kan en moet De Croo nu plots wel. Het doel van de kleine Vlaamse liberalen - De Croo premier! - maakt dat ze wel verantwoordelijk zijn voor een vertraging van negen maanden in deze regeringsvorming. Na uitgestelde O-VLD-voorzittersverkiezing kwam Lachaert die 180° draaide en de weg moest plaveien voor De Croo. Hoe kan dit personage dat verantwoordelijk is voor 250 dagen vertraging premier worden? Persoonlijke carrière primeert!