EPA
Volledig scherm
© EPA

Omstreden Britse brexitwet krijgt meerderheid

Een omstreden Britse wet die bepaalde brexitafspraken met de Europese Unie schendt, heeft een eerste meerderheid in het Britse parlement. Ondanks waarschuwingen van Europa ging het Lagerhuis met 340 tegen 256 stemmen akkoord, melden Britse media. Nu moet het voorstel van premier Boris Johnson naar het Hogerhuis.

4 reacties

  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Veel succes aan Groot-Brittanie. De EU heeft het jullie bijna onmogelijk gemaakt, jullie moesten anderen met een zelfde idee afschrikken en ze hebben daarbij alle middelen ingezet. Maar jullie mogen binnenkort zelf zaken beslissen en zijn terug onafhankelijk. Veel succes, slimme zet om uit die EU te stappen. Ik hoop oprecht dat er nog landen volgen
  • Chris Van den Eede

    4 jaar geleden
    En of het voorstel van Theresa May beter was...zeker weten, zij was heel wat intelligenter maar miste charisma. Maar zijn ze nu beter af?
  • Leo Kaya

    4 jaar geleden
    De EU moet de belangen van de EU verdedigen. Als dat betekent dat er een harde grens moet komen met Noord-Ierland, dan is dat zo. Ik hoop wel dat Johnson de delen van Groot-Brittanië begrijpt die hetzelfde willen als hij: 'we want our country back". Schotland kan bijv. gaan voor de onafhankelijkheid en terug aansluiten bij de EU.
  • Ervé Lefevre

    4 jaar geleden
    De Britten willen vooral de lusten van de EU zonder de lasten. De Ierse republiek herenigen met Noord-Ierland is de meest logische stap voor een oplossing. Helaas is gezond verstand niet de sterkste kant van politici, ook niet van de Britse.