Pano - Magazine (BEL-2020) - ep: Onrust om euthanasie - Caption: Ruth
Volledig scherm
Pano - Magazine (BEL-2020) - ep: Onrust om euthanasie - Caption: Ruth © VRT

Vanavond in ‘Pano’: de lange weg naar euthanasie

TVNaar een dokter stappen en hem vertellen dat je euthanasie wil. Je zou kunnen denken dat het zo eenvoudig is, maar dat is het dus niet. 

4 reacties

  • Cristel Hamerlinck

    4 jaar geleden
    @Katia Poels...zó mooi én respectvol...!Dat is de manier waarop het altijd zou moeten kunnen gaan bij euthanasie...Het begin van het leven daar kan men niet zelf voor kiezen,ook niet voor ziek worden.Maar het einde daar mag men toch zelf over beslissen zeker,dat is gewoon ieder zijn eigen RECHT.
  • Gerrit Malego

    4 jaar geleden
    Het zou een grondwettelijk recht moeten zijn, geen morele discussies errond, en of je nu ondraaglijke pijn lijdt of gewoon het leven beu bent, gewoon een spuitje en gedaan. En wat de omgeving ervan vindt, dat is puur egoïsme van hun kant, omdat het hun perfecte leventje zou verstoren.
  • Katia Poels

    4 jaar geleden
    Mijn papa heeft op 30 januari vorig jaar zijn euthanasie gekregen.Hij was al jaren longpatient en kon met medicatie niet meer geholpen worden. Pijnbestrijding sloeg niet aan. Na 2wkn afzien heeft hij de aanvraag gedaan op zaterdag, zondag gesprek met de dokter en de naasten,maandag gesprek met psycholoog, dinsdag overleg in doktersteam, groen licht gekregen. Woensdag is hij al meezingend met Edith Piaf (je ne regrette rien) in onze armen van ons heengevlogen. Het was zo mooi
  • Spike Björk

    4 jaar geleden
    In de plaats dat de politiekers beslissen wat er mag en wat niet mag, zou er over zulke thema’s een referendum gehouden moeten worden. Ik ben er zeker van dat we veel andere uitslagen zouden hebben, we leven in een digitale wereld.Het kan perfect!