Berkhof debuteerde in 1944 met 'De heer in grijze mantel'. Zijn bekendste titel is 'Veel geluk, professor', dat herwerkt werd tot musical en VTM-serie.
Volledig scherm
PREMIUM
Berkhof debuteerde in 1944 met 'De heer in grijze mantel'. Zijn bekendste titel is 'Veel geluk, professor', dat herwerkt werd tot musical en VTM-serie. © Lieven Van Assche

Schrijver Aster Berkhof overleden na 100 jaar en 101 boeken: “Ik beschouw de dood als het einde van een vakantie”

Literatuur100 jaar, 101 boeken. Met de dood van Aster Berkhof verdwijnt een markante veelschrijver en globetrotter. Hij deinsde er niet voor terug maatschappijkritische thema's aan te kaarten.

7 reacties

  • Marc Vlecken

    4 jaar geleden
    Goeie schrijver, sympathieke mens. Alleen vind ik die uitspraak wat raar. Misschien is de dood wel het begin van de vakantie?
  • nicole desseyn

    4 jaar geleden
    Prachtige boeken geschreven bedankt Aster rust nu in vrede
  • Rita Scholliers

    4 jaar geleden
    Een geweldig talent. Een groot verlies voor de Vlaamse cultuur. Zulke mens is moeilijk te vervangen. Gelukkig heeft hij zijn cultureel erfgoed aan ons nagelaten zodat wij er nog kunnen van genieten.
  • Daniel Van Osselt

    4 jaar geleden
    "Dank U meester" rust zacht. Was begin jaren 60 mijn leraar nederlands in K.A.Koekelberg.
  • Erik Van Duytekom

    4 jaar geleden
    Nog les van gehad .. was de moeite .
  1. “Denk je dat een 27-jarige zin heeft om met een 50-jarig koppel te vrijen?”: kunstencentrum De Studio zet directeur op non-actief na publicatie Julie Cafmeyer
    PREMIUM

    “Denk je dat een 27-jarige zin heeft om met een 50-jarig koppel te vrijen?”: kunstencen­trum De Studio zet directeur op non-ac­tief na publicatie Julie Cafmeyer

    In het Antwerpse kunstencentrum De Studio heeft de raad van bestuur beslist dat directeur Marc Verstappen tijdelijk een stap opzij moet zetten wegens een onderzoek naar seksisme en ongepast flirtgedrag. Aanleiding is de publicatie ‘Life is but a dream’ van theatermaker Julie Cafmeyer (36). Daarin wordt gesuggereerd dat Verstappen misbruik maakte van zijn positie in de periode dat Cafmeyer als theatermaker aan De Studio verbonden was. “Je kunt toch niet je hele carrière lang met iedereen flirten en seksueel getinte opmerkingen maken over ‘new tantra’ om vervolgens totaal verontwaardigd te zijn als iemand je erover aanspreekt?”
    Antwerpen
  2. Klopt jouw energiefactuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?
    Mijnenergie

    Klopt jouw energiefac­tuur wel helemaal? En hoe betwist je een te hoge afrekening?

    Af en toe berichten media over absurd hoge energiefacturen die bijvoorbeeld het gevolg zijn van een nulletje te veel of een vergeten komma. Dergelijke frappante fouten spot je als klant meteen. Maar soms duiken er ook afwijkingen op, die – hoewel ze minder in het oog springen - je toch een aardige duit kosten. Hoe stel je deze vast en op welke manier kan je ze aanvechten? Mijnenergie.be helpt je stap voor stap.