Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Theo Francken (N-VA) en Peter Mertens (PVDA).
Volledig scherm
Tom Van Grieken (Vlaams Belang), Theo Francken (N-VA) en Peter Mertens (PVDA). © Isopix/RV/PhotoNews

“Hang uit protest Vlaamse leeuw uit”: oppositie reageert op Vivaldi-regering

De zeven partijen die een nieuwe federale regering willen vormen hebben een inhoudelijk akkoord bereikt. Oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang trekken meteen in het verweer. “Klaar om het verzet te organiseren”, zegt Tom Van Grieken (Vlaams Belang). “Vlaamse leeuw uitgehangen. Uit protest”, laat Theo Francken (N-VA) weten. Een overzicht van de eerste reacties vanuit de oppositie op het Vivaldi-akkoord.

124 reacties

  • Jacques De Meulemeester

    4 jaar geleden
    Ze zijn er aan begonnen, de oppositievoerders! Precies allemaal Trump volgelingen die proberen met liegen en bedriegen ons land te destabiliseren. De Wever heeft zogenaamd geen kans gekregen maar was toch één van de eerste die bij de Koning werd geroepen. Vangrieken denkt in '24 een regering te vormen maar is het cordon sanitaire vergeten en de PvdA waant zich nu al bij de groten omdat ze de kiesdrempel haalden. Werk allemaal mee want de werkende mens zal het al moeilijk genoeg krijgen!
  • Dre Verhaert

    4 jaar geleden
    Jullie blokkeringsspelletjes gaan ons alleen maar meer geld kosten, waarvoor dank. Als NVa zich wat positiever had opgesteld dan hadden we na 14 dagen al een regering gehad. Maar Bartje moest per sé het onderste uit de kan halen voor zijn onafhankelijk Vlaanderen. Zet het belang van de burger op de eerste plaats bij het oppositie voeren ipv weeral stratego te spelen, anders gaat het over and out NVa zijn.
  • Guido Sarazin

    4 jaar geleden
    Wie heeft is uit de vorige regering gestapt? Wie heeft in de vorige regering vooral de rijke klasse bevoordeeld? Wie heeft al de andere partijen voor alles en nog wat uitgescholden? En het VB heeft toch de meerderheid niet in Vlaanderen, is precies linkser dan links maar laat je niet vangen.
  • Koen Govaerts

    4 jaar geleden
    VB en NVA moeten zelf rekening houden met hun kiezers i.p.v. dat van de andere partijen te verwachten. NVA heeft geen oplossing gevonden, als je niet gemotiveerd bent, krijg je dat. VB wenst landgenoten uit te sluiten, in een democratie is het dan ook nodig uitgesloten te worden. Die keuze maak jezelf samen met je kiezers.
  • ward Dewinter

    4 jaar geleden
    Ja , ga maar weer met vlaggen zwaaien ,dat zal ons vooruit helpen ! Zorg eerst voor een Vlaanderen waar we trots op kunnen zijn ,dan pas kun je de vlag uithangen .