Bennati wint openingsrit Ronde van Denemarken

Daniele Bennati heeft woensdag de openingsetappe in de 26e editie van de Ronde van Denemarken (cat. 2.BC) gewonnen. De 35-jarige Italiaan van Tinkoff was na een vlakke etappe van 200 kilometer tussen Herning en Esbjerg in een sprint met twee sneller dan de Deens Mads Würtz. De Nederlander Moreno Hofland won enkele tellen later de sprint om de derde plaats.

De Denen Rune Almindso, Nicklas Pedersen en Jonas Aaen en de Nederlander Mike Teunissen hadden zin in een avontuur en trokken al snel ten aanval. Het viertal verzamelde een maximale voorsprong van 4:30. Het peloton, geleid door Tinkoff, hield de zaak goed onder controle. Op 50 kilometer van de finish bedroeg de voorsprong nog amper 30 seconden en even later werden de vluchters gegrepen. Een valpartij met nog 44 kilometer te gaan, sloeg het peloton in stukken. Een kleine groep van een dertigtal renners, met daarbij heel wat volk van LottoNL-Jumbo en Tinkoff, trok stevig door en reed een minuut weg van de rest.

Met nog 12 kilometer te gaan werd de kopgroep opgeschrikt door een val van Tom Van Asbroeck. De Belgische sprinter van LottoNL-Jumbo werd opgeslokt door het peloton, dat intussen genaderd was tot op 15 seconden van de koplopers. Het sein voor Daniele Bennati om vooraan te versnellen. De 35-jarige Italiaan kreeg het gezelschap van Würtz en het duo hield knap stand.

In de sprint stond er geen maat op Bennati, die ook meteen de eerste leiderstrui om de schouders kreeg na zijn tweede overwinning van het seizoen. Eerder won hij een etappe in de Ruta del Sol (2.1).

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer