Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Neem huidhonger maar serieus: “Fysiek contact is een basisbehoefte met een impact op je hele zijn”, zegt gerontologe

Niet knuffelen, geen handen geven, geen kus bij de begroeting: in het ‘nieuwe normaal’ is maar weinig plaats voor fysiek contact. Het treft ons allemaal, maar sommige zwaarder dan anderen. Denk aan singles. Of senioren in woon-zorgcentra. Problematisch, menen experts, want onze honger naar aanraking is een basisbehoefte die, onder andere, een grote impact heeft op onze stressregulatie. Voor wie hopeloos is, bestaan er gelukkig wel alternatieven die de leemte kunnen opvullen. Maar onderschat het belang van the real deal niet. “Kappers zijn de nieuwe sekswerkers geworden.”

2 reacties

  • Linda D'Haese

    4 jaar geleden
    Dit is voor veel alleenstaande mensen een groot probleem nu ze geen knuffel meer mogen krijgen van hun kinderen of kleinkinderen en zeker voor iemand die nog niet lang zijn partner is komen te overlijden
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Schrijnend hoor.. ik ben blij dat ik nu eens zin heb in wat fysiek contact. Mensen met hun huidhonger.. ik begrijp dat er een groot percentage is dat hier nood aan heeft, maar om er nu zo'n gedoe over te maken. Ze doen precies of dat wordt het nieuw soort depressie. Oh nee ik mag niemand aanraken, maar de corona cijfers blijven wel stijgen.. begrijpe wie begrijpe kan.