Wouter Beke.
Volledig scherm
Wouter Beke. © Photo News

“Budget is in 15 jaar tijd verdubbeld”: Beke countert kritiek op wachtlijsten voor personen met een handicap

Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke heeft zich in het Vlaams Parlement moeten verdedigen tegen de kritiek dat de Vlaamse regering geen of onvoldoende extra middelen vrijmaakt voor de wachtlijsten voor personen met een handicap. De CD&V-minister maakt zich sterk dat de regering de komende jaren voor die kwetsbare groep 460 miljoen euro meer zal vrijmaken dan eerder was voorzien. "Het budget voor personen met een handicap verdubbelt in 15 jaar tijd van 1 naar 2 miljard euro. Noem één andere groep voor wie het budget op die periode is verdubbeld", aldus Beke. 

17 reacties

  • Jozef Brems

    4 jaar geleden
    Beke vertelt niet de ganse waarheid. Toevallig heb ik een beetje zicht op de persoonsvolgende budgetten. Van de mensen die al een budget zal er in de loop van de volgende 7 jaar tot meer dan 50% worden ingehouden. Deze mensen, die meestal zelfstandig wonen, zullen onverwijld in een sukkelstraatje terecht komen. Met dan aan Beke en zijn voorganger Vandeurzen, die ook goed voor zichzelf heeft gezorgd. Het Vlaams beleid voor personen met een beperking is mensonwaardig, er bestaat geen ander woord
  • Joris Janssens

    4 jaar geleden
    Als het allemaal verbrast wordt aan allerlei adviseurs, experten en praatgroepen maakt het niet uit hoeveel geld er tegenaan wordt gesmeten.
  • Bernard Loncke

    4 jaar geleden
    Inderdaad ...met Vlaams geld! Uitgeven van andermans geld om de jezelf te sussen en de kiezer te bedriegen is niet moeilijk maar ergens moet het vandaan komen of gewoon de rekening doorschuiven naar volgende generatie?
  • evert heindryckx

    4 jaar geleden
    Budget is verdubbeld in UW portemonnee zekerst
  • Jeroen Deschrijver

    4 jaar geleden
    Om aan te tonen dat er goede zaken ondernomen worden lijkt het voor Beuke voldoende te zijn als er veel geld verbrast wordt. Deze morgen nog in de inspecteur hoe goed het wel gaat, hoe goed er voor de gehandicapten gezorgd wordt