Kersvers premier Alexander De Croo.
Volledig scherm
PREMIUM
Kersvers premier Alexander De Croo. © AP

Onze opinie. Deze regering is er één van een nieuwe generatie politici, die pragmatischer en met minder dogma’s naar politiek lijkt te kijken

Na een half jaar coronacrisis en bijna vijfhonderd dagen zoeken naar een regering, zou je het woord bijna vergeten zijn: optimisme. Het is al zo lang zoek dat wie het in de mond neemt bijna meteen het verwijt van naïviteit krijgt. Uiteraard zal deze krant de regering de komende maanden bijzonder kritisch onder de loep blijven nemen. Maar laten we de ploeg bij de start vooral maar veel succes wensen. 

37 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Op mijn leeftijd heb ik al geleerd dat elke nieuwe generatie politici de nieuwe politiek uitvindt. Waarna alles bij het oude blijft.
  • Stef De Vos

    4 jaar geleden
    Twintig ministers en staatsecretarissen met elk veertig medewerkers maakt een leger van achthonderd personen. Kabinetsleden van voorgaande ministers vallen als adviseur-generaal en adviseur met een parachute terug in de ministeries zoals bij Directie KMO-beleid van Fod Economie. Trouwe ambtenaren verliezen promotiemogelijkheden. En in deze directie zijn elf van de dertien - adviseurs of hoger - Franstaligen. Of efficiëntie optrekken of ‘La Belgique est Francophone ou ne sera pas’. 1 van de 2.
  • Dirk DE Bakker

    4 jaar geleden
    En alle dromers van nva vb geloof maar niet dat jullie er de volgende keer zullen bij zijn ze vinden wel iets uit.
  • Bernard Loncke

    4 jaar geleden
    Niet mijn regering! Deze vivaldi regering ie een samenhangsel van bedrog en uitdelen va de burgers geld. Daar heeft Vlaanderen niet voor gekozen! De Walen bepalen en Vlaanderen betaald!
  • Robert Van Garderen

    4 jaar geleden
    Nieuwe generatie? Pragmatisch? Wacht maar tot het licht uitgaat door de kerncentrales te sluiten en heel duur in het buitenland te kopen en als je bedrijfswagen mag inleveren. Oh en als je nog meer belasting gaat betalen om al die ellende te betalen door een kabinet van verliezende partijen. Kan niet wachten tot de volgende verkiezingen.