Ruzie loopt uit de hand in Brugge: vrouw steekt andere vrouw neer, maar levensgevaar is geweken

 ©  tlg

In de Karel de Stoutelaan in Brugge vond woensdagmorgen een steekpartij plaats. Het vrouwelijke slachtoffer verkeerde even in levensgevaar, maar dat was snel geweken. De dader, ook een vrouw, verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. De steekpartij zou kaderen in een “liefdessituatie”.

tlg

De feiten gebeurden woensdagmorgen rond 8 uur in de Karel de Stoutelaan in Kristus Koning, een wijk in Brugge. Het waren buren die de politie verwittigden nadat ze een ruzie uit de hand hoorden lopen. “Het ging er plots heel luid aan toe”, zegt een buurvrouw. “Ik dacht eerst aan spelende kinderen. Maar toen hoorde ik heel duidelijk iemand “help” roepen. Dus ik ging kijken en zag mijn buurvrouw beneden. Ze zocht steun in de deuropening en zei dat ze in elkaar geslagen was. Ze zat helemaal onder het bloed. Ik vermoed dat ze zelf de hulpdiensten had verwittigd. Want de ziekenwagen stond hier al.”

De agenten troffen er het slachtoffer in kritieke toestand aan. Volgens de buren was de vrouw die haar neerstak op dat moment al gaan lopen. Al kon de politie haar niet veel later inrekenen. De eerste werd naar het ziekenhuis gebracht, de tweede werd opgepakt.

De toestand van het slachtoffer was snel weer stabiel. De precieze omstandigheden van de steekpartij worden verder onderzocht. Ook over het motief is momenteel nog maar weinig duidelijk. Het parket houdt het op een “liefdessituatie”. De dader verschijnt vandaag voor de onderzoeksrechter. Die zal beslissen of ze aangehouden wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen