Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Vijftigplussers kunnen griepvaccin bij apotheker afhalen zonder voorschrift

Vijftigplussers kunnen vanaf vandaag een griepvaccin zonder voorschrift afhalen bij de apotheker. Ze hoeven dus maar één keer bij de huisarts langs om het afgehaalde vaccin effectief te laten zetten. Dat is voor de patiënt een veilige situatie én voor de huisarts minder administratieve overlast, meldt de huisartsenvereniging Domus Medica.

5 reacties

  • Vincent Van dijck

    4 jaar geleden
    Volledig fout. Ik ging net naar de apotheker, kreeg het griep vaccin mee aan de volle pot en mag nadien , met doktersvoorschrift , een deel terug krijgen van de apotheker.
  • Liliane kevelaerts

    4 jaar geleden
    Klopt niet, vandaag naar apotheek geweest, men wist daar van niets. Wij hebben wel het vaccin mogen kopen aan de volledige prijs met vermelding dat wij alsnog naar dokter moeten om een voorschrift, daarna zouden wij een deel van het betaalde terugkrijgen.
  • GEERT ENGELS

    4 jaar geleden
    Eerst zijn het alleen de doelgroepen die een vaccin kunnen afhalen, nu zijn het al alle vijftigplussers zonder voorschrift. Ze weten nu eens nooit of nooit wat ze exact willen. Echt een bende sukkelaars. Voortdurend lanceert men maar andere berichten opdat de mensen het echt niet meer zouden weten wat ze nu eigenlijk moeten doen. Maar we leven op hoop, de fameuze nieuwe minister van gezondheid zal het allemaal eens in orde brengen zie.
  • Rik Van Steenkiste

    4 jaar geleden
    En nu nog de volgende stap : laat dit vaccin gewoon zetten door de apotheker of iemand met een opleiding tot verpleegkundige. Die gaan dat minstens zo goed kunnen doen als een huisarts van de oude stempel die weigert met pensioen te gaan.
  • heinz wolf

    4 jaar geleden
    De vraag is: zullen de ziekenfondsen het vaccin "zonder voorschrift" ook terugbetalen?