Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Waarom er plots duizenden langpootmuggen zijn verschenen

Nee, u bent echt niet de enige die de laatste dagen al meerdere langpootmuggen heeft gespot. De afgelopen week verschenen er namelijk plots duizenden. Volgens Natuurpunt heeft dat mogelijk te maken met de weersomstandigheden en zullen de aantallen de komende weken weer gestaag afnemen.

6 reacties

  • Michel Jacobs

    4 jaar geleden
    Altijd toffe beestjes gevonden. Alleen hun larven in de moestuin vind ik minder grappig,maar bon, er valt mee te leven en anders bestaan er biologische bestrijdingsmiddelen onder de vorm van aaltjes.
  • Yoke Penninckx

    4 jaar geleden
    De muren zitten vol, en dat weten de wespen ook. Al verschillende aanvallen gezien waarbij de wesp zich rond de mug klemt en doodt. Het zijn dan ook zo'n trage slungels, die langpootbeesten.
  • Guy Snoeckx

    4 jaar geleden
    Ook grassprietkevers zijn hier massaal aan het uitzwermen, oorzaak de droogte en warmte van eerder.
  • Kristof Verheyen

    4 jaar geleden
    ik neem één van mijn kuikens. Ga de muur van het huis af, en elk van deze langpootmuggen zijn een delicatesse voor het kuiken. Het kuiken is het zo gewoon geworden dat het springt op mijn hand om samen de langpootmuggen te vangen.
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Hier op het Franse platteland storen ze me niet. Het duurt maar enkele weken en de vogels moeten een vetreserve aanleggen. Mijn huisspinnen ook. Ze steken niet dus wat is het probleem ?