AFP
Volledig scherm
© AFP

Nieuw superenzym verorbert plastic flessen zes keer sneller dan voorganger

Wetenschappers van de Universiteit van Portsmouth en vier Amerikaanse instellingen hebben een superenzym ontwikkeld dat plastic zes keer sneller kan afbreken dan nu het geval is. Binnen een jaar of twee zou het kunnen worden ingezet voor recyclage. De doorbraak komt er na de ontdekking in 2016 in Japan van plasticetende bacteriën.

9 reacties

  • Marnix Malone

    4 jaar geleden
    Wat zijn eigenlijk de restproducten? Plastic wordt omgezet naar.... Dat staat nergens ge lezen... en is dat dan wel gezond?
  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    Deze kunstmatige enzymen worden door de mens op die plaats gebracht waar ze hun werking op moeten kunnen uitvoeren. Die kunstmatige enzymen kruipen dus niet naar objecten buiten het toepassingsgebied.
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Maar on ALLE PLASTIEK te verorberen hebben ze misschien ook wel 50 jaar nodig en meer. Hopelijk sluit zo'n enzymen niet in de frisdrank fabrieken, dan zijn deze ook ineens verorbert. Maar dat is ook goed voor de energie rekening. Als ze de leidingen van de elektriciteit gevonden hebben, dan vliegen de vonken er van af. Dolle pret.
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Al eens nagedacht hoeveel ton er moet gerecycleerd worden ? - we verhogen de productie ook steeds : goed en slecht nieuws dus
  • Charity Swinnen

    4 jaar geleden
    Tot dat die super plasticeter ook andere dingen begint te eten waar men nu nog geen zicht op heeft. Zou de eerste keer niet zijn dat zulke probeersels volledig uit de hand lopen.