Bouchez benadrukte dat het om 1.580 euro bruto gaat, netto staat dat gelijk aan 1.450 euro.
Volledig scherm
Bouchez benadrukte dat het om 1.580 euro bruto gaat, netto staat dat gelijk aan 1.450 euro. © BELGA

Minimumpensioen van 1.580 euro bruto wordt 1.450 euro netto

De nieuwe regering wil de minimumpensioenen geleidelijk optrekken richting 1.500 euro netto. MR-voorzitter Bouchez preciseerde echter dat het minimumpensioen tegen 2024 zal stijgen naar 1.580 euro bruto. Volgens seniorenbeweging Okra betekent dit dat de gepensioneerde 1.450 euro zal overhouden.

95 reacties

  • bart bever

    4 jaar geleden
    Belgie, het land waar een euro, omgerekend 10 Belgische franken waard is gaat beloven? Laat me niet lachen
  • sabrina de wulf

    4 jaar geleden
    idd koppels zijn met 2 personen evenveel krijgen of alleenstaand wa is da nu ge moet toch meer eten en kledij ook kunnen kopen en de hoge huur er dan nog bij
  • Stille Stille

    4 jaar geleden
    Waarom enkel voor een alleen staande er zijn nu koppels die ieder 50jaar gewerkt hebben en de vrouw heeft amper 600euro pensioen is dat normaal, Voor ons kost een brood evenveel
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Het zou nu toch netto zijn, maar op die 4 jaar kan er ook index zijn en wat zegt de politiek daarvan, waarom journalisten daar geen vraag over stellen is merkwaardig. Als ze de index er bij tellen dan heeft men GEEN index gekregen natuurlijk.
  • J. VAN SCHUERBEECK

    4 jaar geleden
    Dat is een pensioen waar iemand die moet huren nauwelijks kan leven. Probleem,, waar gaan ze het geld halen. Hun voorziene inkomsten zijn zwaar overschat. Zelfs de grootste optimist ziet dat direct.