Enorme hinder na kettingbotsing op Brusselse buitenring: “Blijf er gewoon weg”

© BELGA

“Blijf er gewoon weg.” Dat is de raad die het Vlaams Verkeerscentrum meegeeft nadat er woensdagnamiddag een kettingbotsing gebeurde op de Brusselse buitenring in Jette. “Er is nu al sprake van wachttijden tot twee uur”, meldt woordvoerder Peter Bruyninckx.

mtm

De kettingbotsing vond rond 13 uur plaats op de Brusselse buitenring R0 ter hoogte van Jette. Er waren in totaal negen personenwagens bij betrokken. “Gelukkig raakte niemand gewond”, aldus Bruyninckx. “Er viel enkel materiële schade te noteren.”

Door het ongeval waren een tijdlang twee van de drie rijstroken versperd. "Ondertussen is de weg vrijgemaakt, maar het kwaad is al geschied. De buitenring in Jette is sowieso al het meest verzadigde stuk op het Vlaamse snelwegnetwerk. Als er iets gebeurt, lopen de wachttijden enorm snel op. Op dit moment blijf je er best gewoon weg.”

Rond 14.30 uur was het al file vanaf Sint-Stevens-Woluwe, goed voor verliestijden van ongeveer twee uur. Tot overmaat van ramp gebeurde er rond 15 uur ook nog een ongeval in Sint-Stevens-Woluwe. “Ook in de andere richting, op de binnenring, staat een kijkfile vanaf Groot-Bijgaarden. Op de E40 vanuit Gent is het dan weer aanschuiven vanaf Ternat om op de binnenring te raken.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor de beste omleidingen kan u terecht op de website van het Vlaams Verkeerscentrum.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen