Herman De Croo en Françoise Desguin pronken niet met hun fierheid. Maar trots, dat zijn ze wel degelijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Herman De Croo en Françoise Desguin pronken niet met hun fierheid. Maar trots, dat zijn ze wel degelijk. © Photo News

Herman De Croo en Françoise Desguin over hun zoon, de premier: “Alexander zal nooit naast zijn schoenen lopen”

Herman De Croo (83) en Françoise Desguin (81) zijn de ouders van Alexander De Croo (44). En hoewel hun kind niet in de wieg leek gelegd voor een functie als premier — hij is pas elf jaar politicus — gaan ze met dat nieuws om alsof dat wel zo was. Ze hebben er het volste vertrouwen in en maken zich niet te veel zorgen, ze zijn blij, maar ze staan evenmin te dansen op tafel. “En ook Alexander zal niet naast zijn schoenen lopen”, zegt zijn moeder. 

11 reacties

  • Theo Dereu

    4 jaar geleden
    Hij liep nochtans in de schoenen van DE verliezende partij maar door een raadselachtig "toeval" loopt hij nu in de schoenen van de premier. Eerlijk verdient heeft hij of zijn partij dit in elk geval niet. Het is maar waar je trots op bent, natuurlijk. Ik zou mij dood schamen.
  • Selma Desmet

    4 jaar geleden
    Vader- moederliefde hé, terecht trotse ouders, proficiat!
  • Andre Ooms

    4 jaar geleden
    Elitaire bedoening en benoeming. Zoon van papa die een hele carriere gebouwd heeft op dienstverlening, een illustere, slimme vorm van verkiezingsfraude.
  • mike vanginderen

    4 jaar geleden
    Was de moeder van Alexander dat enkele jaren geleden in het nieuws verkondigde dat nu iedereen minister kon worden, bakkerszoon, slagersgast. Ze zal nu gelukkig zijn dat het HAAR zoon is, geen werkmens.
  • Jan Baroen

    4 jaar geleden
    Mijnheer en mevrouw De Croo mogen inderdaad terecht fier en trots zijn op hun zoon Alexander, maar ik denk niet dat deze twee advocaten op rust veel respect voor de gewone mensen hebben. Mevrouw De Croo heeft dat destijds heel duidelijk laten merken in één van haar weinige verklaringen.