Illustratiebeeld. De op bovenstaande foto afgebeelde personen zijn niet positief getest op het coronavirus.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. De op bovenstaande foto afgebeelde personen zijn niet positief getest op het coronavirus. © Photo News

Zorgkundigen werken verder na positieve coronatest

Door gebrek aan personeel moeten zorgkundigen in woonzorgcentra soms verder blijven werken nadat ze positief getest hebben op corona. Ze mogen dan wel enkel Covid-19-patiënten verzorgen. Dat schrijft 'De Morgen'. Zowel de vakbond als viroloog Marc Van Ranst maakt zich zorgen.

16 reacties

  • Lucien Raes

    4 jaar geleden
    Men weet precies niet dat er ook buiten de zorg veel positieven rondlopen, dus ook in de winkels en op straat en met vergeet dat een positieve coronatest niet synoniem is met "besmettelijk zijn". Ziek zijn is een reden om thuis te blijven. Positief testen zonder symptomen is één week besmettelijk en dan niet meer ook al blijft men positief.
  • Chantal Luyten

    4 jaar geleden
    Neem rusthuizen maar is onder de loep. De zakkenvullers van directeurs persen elke cent er uit. Betere regels nodig!
  • Patrick Mechels

    4 jaar geleden
    @Bert Verbist, zouden de virologen daar weet van hebben? Waarschijnlijk hebben ze moeite met hun geweten zodat het niet geweten mag zijn. Ingewikkeld maar begrijpelijk voor degenen die het willen en kunnen begrijpen.
  • Bert Verbist

    4 jaar geleden
    Bij mijn zoon die werkt in de zorg, werd na een vastgestelde besmetting van een collega de rest van het personeel zelfs niet meer getest of zij ook niet besmet zijn. Degene die positief was werd gewoon naar huis gestuurd voor onbepaalde tijd.
  • Marianne Van den Lemmer

    4 jaar geleden
    Valentijn Jacobs, u hebt 100% gelijk..