Walter Van Steenbrugge en René Stockman.
Volledig scherm
Walter Van Steenbrugge en René Stockman. © Belga - Photo News

Parket acht Walter Van Steenbrugge schuldig aan laster tegenover René Stockman in euthanasieproces Tine Nys

Advocaat Walter Van Steenbrugge heeft zich volgens het openbaar ministerie schuldig gemaakt aan laster tegenover René Stockman. De advocaat beschuldigde de overste van de Broeders van Liefde van tussenkomst om de euthanasiezaak van Tine Nys voor het hof van assisen te brengen. Dat bleek vanochtend voor de Gentse correctionele rechtbank.

9 reacties

  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Laster is een klachtmisdrijf; vandaar de rechtstreekse dagvaarding met burgerlijke partijstelling door dhr Stockman. In een strafproces rust de bewijsopdracht enkel op het openbaar ministerie (OM), niet op de burgerlijke partij. Wat buiten de rechtszaal gebeurt, valt niet onder de immuniteit van het pleidooi. Het OM stelt nu dat de beschuldiging bewezen is. Hopelijk wordt die advocaat ook nog gestraft voor laster aan het adres van een magistraat in functie.
  • Sabine verdonck

    4 jaar geleden
    Dat is wat van steenbrugge zelf gezocht heeft, door te denken dat zij onschendbaar zijn in hun uitspraken.
  • Etienne Van Eetvelde

    4 jaar geleden
    Wat mijn ondervinding is, is dat sommige advocaten echt te ver gaan in met modder gooien en het deontologische vergeten. Voor hun zijn soms alle middeltjes goed, persoonlijk vind ik dit niet kunnen (ook ondervonden). Het ongelooflijke is dat veel rechters in die val lopen, maar ja, het waren ook eerst gewone advocaten. Voor entwat hoort entwat zeker?
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Sommige "topadvocaatjes" denken dat ze alles en iedereen zomaar zonder enige grond verdacht mogen maken, in vraag stellen of met de vinger wijzen. Om maar te zwijgen over het verdraaien van de werkelijkheid.
  • Vincent De Wolf

    4 jaar geleden
    Wat een zever dat ik hier zie. Een persoon, geliefd of ongeliefd, voelt zich belasterd door Meester Van Steenbrugge en de rechtbank vindt dat er voldoende feiten zijn die een rechtzaak mogelijk maken. Antwoord van de zeveraars, dat moet wel een conpiracy zijn van de kerk en staat. Mss. gewoon eens de wet op laster bekijken.