Gastronomisch sporen op de Zwitserse kaastrein

De trein is altijd een beetje reizen, zeker in een adembenemend mooi land als Zwitserland waar glinsterende gletsjers, kabbelende bergmeren en charmante valleien aan je voorbijglijden in een eersteklas zitje en nóg meer als je intussen mag proeven van enkele lekkere lokale specialiteiten: Zwitserse kaas en wijn.

In de ‘Train du Fromage’ kom je alles te weten over het favoriete melkproduct van Zwitserland. In het najaar zet de speciale wagon van de Montreux – Berner Oberland-trein koers richting Pays-d’Enhaut, nabij het Meer van Genève.

Onderweg proef en ontdek je alles wat er te weten valt over de productie en de smaak van Zwitserse kaas, vergezeld van Zwitserse wijn. Er zijn 36 zitplaatsen beschikbaar die je vrij in mag nemen.

Een rit kost € 82 of € 36 in combinatie met een Swiss Travel Pass, te koop op www.swisstravelsystem.com. Bij je ticket is ook een bezoek aan het folkloristisch museum Vieux Pays-d’Enhaut in inbegrepen en een bezoek de kaasmakerij van restaurant ‘Le Chalet’ in Château d’Oex, met aansluitend een biokaasfonduemaaltijd.

Meer info op www.myswitzerland.com