Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Strijdvaardige Mertens moet na driesetter duimen leggen tegen Garcia en is uitgeschakeld op Roland Garros

Roland GarrosElise Mertens (WTA 20) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de 1/8e finales van Roland Garros. In de Franse hoofdstad moest ze ondanks een dominante eerste set haar meerdere erkennen in thuisspeelster Caroline Garcia (WTA 45). Mertens verweerde zich kranig en werkte vijf matchballen weg, maar de zesde was de goede voor Garcia: 1-6, 6-4 en 7-5.

7 reacties

  • Gino Denil

    3 jaar geleden
    Er lijkt een nivellering in het vrouwentennis. Waarin iedereen in de top 50 van elkaar kan winnen. Barty en Sabalenka liggen er ook al uit. In mindere mate ook wat bij de mannen. Velen staan eens een korte tijd in de top 10 en vliegen er weer uit.
  • Antonio Locorotondo

    4 jaar geleden
    Ze zal nooit een topper worden , tweede set en derde set waren gewoon rampzalig, heel veel onnodige fouten , je kunt fouten maken, maar dit was echt triestig , maar ik zal wel blijven supporteren
  • Peter De Baets

    4 jaar geleden
    Zal altijd een suptopper blijven, zou er nu al moeten uitgekomen zijn anders. Net als Goffin die zelfs stilaan fin de carrière aan het geraken is.
  • Paul Jadel

    4 jaar geleden
    Altijd gevaarlijk de eerste set op sokken te winnen. De tweede set verloor ze door de eerste te gemakkelijk te winnen. Ze maakte enorm veel fouten die ze normaal niet maakt. De derde dan, kon ze zich herpakken na een achterstand van 2 punten. Maar het was te laat. Jammer, tegen die tegenstandster mocht ze niet verliezen als ze gewoon haar spel speelt.
  • Patrick Huwel

    4 jaar geleden
    Inderdaad Roger, Goffin en Mertens top van België. Goffin is al op de terugkeer en Mertens moet een beetje meer strijdlust kweken als ze haar plaats wil handhaven of stijgen op de ranking.