© ap

Massale respons op petitie om Russische klokkenluidster toch op de Spelen te krijgen

Meer dan 35.000 mensen hebben sinds woensdagnamiddag een online-petitie ondertekend om de Russische klokkenluidster Yuliya Stepanova toch aan de start van de Olympische Spelen in Rio te krijgen. “Ik heb het juiste moment gekozen en de juiste snaar geraakt”, vertelt de initiatiefnemer van de petitie, Kaj Beuter.

“Mensen die zich voor de goede zaak inzetten, moet je ondersteunen en niet bestraffen”, vertelt de 40-jarige IT-consultant uit het Duitse Darmstadt. Beuter hoorde zondag op de radio het nieuws over de beslissing van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om enerzijds de Russische delegatie niet volledig uit te sluiten voor de Olympische Spelen, maar anderzijds wel om klokkenluidster Yuliya Stepanova te weren uit Rio. Die beslissing had het “rechtvaardigheidsgevoel” van de Duitser aangewakkerd.

In de petitie richt Beuter zich tot IOC-voorzitter Thomas Bach en vraagt hij om Stepanova alsnog te laten deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio. Ondertussen heeft de actie zijn stoutste verwachtingen overtroffen en ondertekenden al meer dan 35.000 mensen de online-petitie. Op zoveel handtekeningen had Beuter nooit gerekend. Volgens de onderneming die de website onderhoudt, is de respons op zo’n korte tijd onwaarschijnlijk hoog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer