Peter De Roover (N-VA) vindt “veel vage” woorden in regeerakkoord, maar wat met het Vlaams akkoord?

Vanuit de oppositie werd vrijdag in de Kamer met zwaar geschut geschoten op het regeerakkoord van de regering-De Croo. Het scherpst vanuit N-VA-hoek, waar fractieleider Peter De Roover geen goed woord over had voor de regering en haar regeerakkoord. Veel te vaag, zo oordeelde hij. En om dat te illustreren, had hij zowaar een digitale zoekopdracht laten lopen door dat vermaledijde regeerakkoord, op zoek naar ‘vage woorden’.

“Tien keer wordt het woord ‘desgevallend’ gebruikt, 55 keer ‘onderzoeken’ en 61 keer ‘evalueren”, mismuilde De Roover. Wat hem tot dit besluit bracht: “Ik heb de indruk dat u geen regering leidt maar een studiebureau.”

Getriggerd door die analyse deden we diezelfde oefening op het Vlaams regeerakkoord dat N-VA in 2019 mee onderschreef. En kijk, we vonden elf keer het woord ‘desgevallend’, 74 keer het woord ‘onderzoeken’ en 66 keer het woord ‘evalueren’.

Het Vlaamse en het federale bestuursakkoord lijken elkaar alvast op dat punt waard. En een grap is nooit weg, tenzij je er zelf het voorwerp van wordt.

wd

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER