Bel20 eindigt op winst, ondanks besmetting van Trump

De beurzen hebben er wereldwijd een turbulente dag opzitten. Na de coronabesmetting van de Amerikaanse president Donald Trump doken ze in het rood, maar de hoop op een stimuluspakket in de VS zorgde voor beterschap. De Brusselse sterindex won 0,35 procent.

Delhaize lanceert een nieuw getrouwheidsprogramma waar kortingen aan verbonden zijn die kunnen oplopen tot 15 procent voor gezonde voeding dus. De supermarktketen wil zich met de nieuwe kaart afzetten tegen andere winkels. Het geeft toe dat het inderdaad niet de goedkoopste winkel is, maar wil zich op deze manier wel profileren als de gezondste. Het aandeel verliest 0,44 procent in Amsterdam.

In Frankrijk diende de infrastructuurgroep Vinci een ‘niet-bindend voorstel’ in voor de overname van een divisie van de Spaanse bouwgroep ACS. De raad van bestuur van dat bedrijf reageert niet afwijzend, klinkt het bij Vinci, dat 5,2 miljard euro over heeft voor de overname. Het aandeel van ACS vlamt 25,85 procent hoger in Madrid, Vinci tekent voor 4,41 procent wint in Parijs.

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair houdt gesprekken met de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing over de koop van 150 tot 200 toestellen van het getormenteerde type 737 MAX. Naar verluidt kan voor het einde van dit jaar een order volgen, die op basis van catalogusprijzen minstens 18,7 miljard dollar waard zou zijn. Ryanair geeft 1,56 procent prijs in Londen, Boeing gaat 2,23 procent lager op Wall Street.

Lees ook: Besmetting Trump kon voor de olieprijs op geen slechter moment komen

Meer