Wall Street krabbelt niet meer recht na Trumps coronabesmetting

De coronabesmetting van de Amerikaanse president Donald Trump heeft Wall Street de hele dag in het rood geduwd. De Dow Jones verloor 0,48 procent, de brede index S&P500 ging 0,96 procent lager en de technologiebeurs Nasdaq kelderde 2,83 procent.

Supermarktgigant Walmart verkoopt zijn Britse dochter Asda en verlaat zo na 21 jaar de Britse markt. Aan de deal hangt een prijskaartje van 6,8 miljard pond (7,5 miljard euro). Walmart nam Asda in 1999 over, in het kader van internationale expansieplannen. Maar Asda kreeg op de Britse markt steeds meer concurrentie van vooral de Duitse retailers Aldi en Lidl. Het aandeel ging 1,8 procent lager.

Tesla verloor 7,38 procent, ondanks het feit dat het bedrijf het afgelopen kwartaal bijna 140.000 auto’s afleverde. Dat is het hoogste aantal auto’s dat de groep ooit produceerde in één kwartaal. De recordcijfers komen CEO Elon Musk goed uit, want hij beloofde begin dit jaar dat hij 500.000 auto’s zal leveren. Hij leverde er dit jaar al 318.000 af, dus hij zal toch nog goed zijn best moeten doen in het volgende kwartaal.

Thuisfitnessketen Peloton, bekend van zijn hometrainers met onlineverbinding, wint procent. Het bedrijf zag zijn abonnees meer dan verdubbelen tijdens het tweede kwartaal, tot meer dan 1 miljoen. Het aandeel is de laatste maand alleen al met 20 procent gestegen én doet er nu 2,2 procent bij.

Door de vrees voor coronabesmettingen moesten toeristische aandelen vrijdagochtend in het defensief. Maar ze konden veel goedmaken overdag. Vliegtuigmaatschappijen American Airlines, United Airlines en Delta wonnen respectievelijk 3,34 procent, 2,36 procent en 2,09 procent. Ook Carnival, de rederij van cruiseschepen, deed er 0,86 procent bij.

Meer