Delphine van Saksen-Coburg-Gotha.
Volledig scherm
Delphine van Saksen-Coburg-Gotha. © Photo News

Het Delphine-effect: buitenechtelijke kinderen trekken naar rechter

De succesvolle juridische strijd van Delphine Boël inspireert andere buitenechtelijke kinderen. Uit een rondvraag van Het Nieuwsblad bij specialisten in familierecht blijkt dat intussen honderden "onwettige" kinderen stappen hebben gezet.

12 reacties

  • ANTONIO POL

    4 jaar geleden
    Als je met een DNA staal je recht kunt aantonen sta je sterk!
  • An Vanden Bossche

    4 jaar geleden
    Wie heeft nu voordeel zich te laten erkennen bij iemand die dat niet wil? Dat zijn diegenen die denken dat er veel te rapen valt, of bijvoorbeeld een titel te bekomen. Het argument geen geld hebben om te kunnen procederen gaat dus eigenlijk niet op. Wat ik mij wel afvraag is hoe ver men daar in de tijd voor terug zou gaan? Bij anderen gaat het erover te 'weten'. Niet weten wie je vader is, leuk kan dat niet zijn.
  • Liesbeth Cuppens

    4 jaar geleden
    Na de titel ook nog de erfenis. Goed gezien, want zo krijgt ze deel van Koning Albert II én die van haar adoptievader Boël. Ik plaats van tevreden te zijn met de kennis omtrent haar afkomst, wil ze haar verkregen titel direct benutten om haar erfenis te verdubbelen. Niet echt respectvol ten opzichte van haar adoptiefamilie, vind ik. Als de familienaam Boël haar dan toch min is, dan heeft vader Boël ook alle recht om haar te onterven.
  • annelies vander cruyssen

    4 jaar geleden
    wellicht wel pijnlijk voor al die niet-biologische vaders die hun uiterste best gedaan hebben voor een kind dat niet van hen is. de soms jarenlange emotionele band en opoffering die aan de kant gezet wordt 'voor het geld'. In haar geval had ik die koninklijke naam zelfs niet gewild, met zo'n vader had ik zijn erkenning wel gewild, maar die 'trots' niet willen dragen.
  • Rik Vangaal

    4 jaar geleden
    Begin nooit aan spermadonatie. Over 20-40 jaar is de maatschappelijke ethiek weer anders dan nu. Dan komen die kinderen misschien een deel van je bezit opeisen of een deel van je erfenis. Ooit was het volledig naamloos maar nu wil de samenleving dat die kinderen hun donor kennen. Je weet gewoon niet wat de toekomst brengt.