Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © ANP

OVERZICHT. Record van 2.778 nieuwe besmettingen op dinsdag, aantal patiënten op intensieve zorg met helft toegenomen in week tijd

Van 23 tot 29 september zijn er gemiddeld 1.758,6 nieuwe bevestigde coronabesmettingen per dag vastgesteld in ons land. Dat is een stijging met 12 procent in vergelijking met de zeven dagen die aan die periode voorafgingen, zo blijkt uit het online dashboard van Sciensano. Dinsdag staat er een recordpiek van 2.778 nieuwe besmettingen in de tabellen. Nog nooit waren het er zo veel. Het aantal patiënten dat op intensieve zorg ligt, is met de helft toegenomen in een week tijd. Ook het aantal overlijdens gaat weer omhoog, naar gemiddeld acht per dag. 

82 reacties

  • Kurt Decloedt

    4 jaar geleden
    Met dank aan onze intelligente Vlaamse minister van Onderwijs, Weyts. Hij zei in juni al dat de scholen niet meer gingen sluiten, ongeacht hoe erg het virus om zich heen slaat. Knap van hem dat hij zonder de actuele situatie toen al een beslissing maakte. Incompetentie noemen ze dit.
  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    Scholen sluiten zodat de kinderen hun ouders grootouders niet kunnen besmetten zal dan wel terug dalen
  • Paulina Buelens

    4 jaar geleden
    @Theo Dereu mijn punt ook. En zeker nu als er alle hoge scholen begonnen zijn. Zeg maar tegen tieners of 20-tigers dat ze bv een veilige afstand moeten houden...ze willen clubs niet open maken, want dronken mensen zullen zich niet aan de regels kunnen houden. Maar wat doen studenten in hun kot? Of wat doen tieners tijdens middagpauze of als er school gedaan is?
  • Frans Huygen

    4 jaar geleden
    Misschien de maatregelen nog wat versoepelen want zo hoort dit toch bij een stijging !
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    @Chantal Luyten, influenza virus wordt niet opgenomen met corona besmettingen. Trouwens de griep is amper in het zuidelijk halfrond te bespeuren waar de winter nu bezig is. M.a.w. we gaan naar een winter gaan waar griep minder aanwezig zal zijn dan andere jaren.