ANP
Volledig scherm
© ANP

LIVE. Professor Dirk Devroey: “Meer dan 3.100 positieve testen gemeld gisteren. Waar wachten we nog op voor maatregelen?”

Er is een nieuw dagrecord gevestigd op het vlak van coronabesmettingen in ons land. Dinsdag staat er een recordpiek van 2.778 nieuwe besmettingen in de tabellen. Nog nooit waren het er zo veel. Volgens VUB-professor Dirk Devroey werden er gisteren zelfs maar liefst 3.175 positieve testen gemeld. Ook het aantal bedden dat op intensieve zorg wordt ingenomen door coronapatiënten blijft in stijgende lijn. Devroey waarschuwt dat de “reguliere zorg in het gedrag komt”. Lees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus.

64 reacties

  • Marc Blommaert

    3 jaar geleden
    Inderdaad, als onze musicale, nieuwe regering nu niets doet ... gaan wij Frankrijk achteraan. Mooie test om te zien hoe succesvol de Vivaldi ploeg tegen de vlakte zal gaan!!!
  • Pieter De Ruyter

    3 jaar geleden
    Gelukkig mag het voetbal en de koers doorgaan.
  • Marcel Pottekepis

    3 jaar geleden
    stop gewoon de media aandacht rond corona en opgelost!
  • Thierrytrf Thierry

    3 jaar geleden
    Vraagje?? Ik hoor alle dagen, nieuwe bevestigde, positieve testen, zoveel zoveel bla bla, nu vraagje van me, als iemand positief getest word, wanneer en hoeveel keer wordt hij daarna nog getest?? En, de mensen die deze data verwerken, kunnen ons zeker vertellen hoeveel het percentage is van de mensen is die na eerste keer positief testen en tweede keer ook positief testen toch? Zal een heel ander beeld geven over de nieuwe gevallen denk ik! Maar zal niet gepost worden door redactie zeker!!
  • Guido Swerts

    3 jaar geleden
    Tijdens de eerste golf zullen er zelfs nog meer besmettingen geweest zijn maar er werd praktisch niet getest en nu wel.Dat is het enige verschil.