© atv

Rubenshuis week dicht na coronabesmetting bij personeel

Het Rubenshuis in Antwerpen sluit tijdelijk de deuren, nadat enkele medewerkers positief testten op het coronavirus. Uit voorzorg wordt het volledige team bewaking en onthaal in quarantaine geplaatst. Tickethouders worden persoonlijk gecontacteerd en krijgen hun ticket terugbetaald.

jtp, blg
Bron: BELGA

De eerste besmetting werd volgens het Rubenshuis begin deze week vastgesteld en de voorbije dagen kwamen daar nog enkele gevallen bij. Omdat het veiligheidspersoneel in quarantaine moet, ziet het museum zich genoodzaakt tot en met 9 oktober de deuren te sluiten.

“Tijdens de tijdelijke sluiting neemt het museum bijkomende hygiënische maatregelen en worden alle publieke en niet-publieke ruimtes extra gereinigd”, klinkt het. “Uiteraard wordt er ook bewaking voorzien.”

Het Rubenshuis meent wel dat bezoekers van de voorbije dagen geen hoog risico liepen. “De getroffen personeelsleden hielden zich nauwgezet aan de voorgeschreven veiligheidsvoorschriften”, stelt het museum. “Ze droegen steeds een mondmasker tijdens de uitoefening van hun werk en hielden voldoende afstand van de bezoekers.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER