Regering De Croo I krijgt het vertrouwen van de Kamer. Na de stemming volgde een applaus.
Volledig scherm
Regering De Croo I krijgt het vertrouwen van de Kamer. Na de stemming volgde een applaus. © BELGA

Regering De Croo I krijgt vertrouwen van Kamer, Maggie De Block nieuwe fractieleider Open Vld

Na het lange debat over de regeringsverklaring vrijdag kwam de Kamer zaterdag vanaf 15 uur opnieuw bijeen. Zo stond er onder meer een vertrouwensstemming over het regeerakkoord van regering De Croo I op het programma. De nieuwe regering kreeg het vertrouwen van de Kamer met 87 stemmen voor, 54 stemmen tegen en 7 onthoudingen.

14 reacties

  • Maxime Vanmaercke

    4 jaar geleden
    Jammer voor de criticasters. Er is een regering met een andere mentaliteit. Niet de anderen afbreken maar samen werken. En voor de non beleevers, indien het niet lukt volgende keer de warm water verkopers aan het bewind. Zij die nog nooit een idee hebben bedacht en leven van hoe het niet moet. Good Luck.
  • August Leemans

    4 jaar geleden
    Misschien hebben ze het vertrouwen gekregen in de kamer, maar niet van het Vlaamse volk. En iedere Vlaamse partij die in deze regering zit moet weten dat ze dit vertrouwen nodig hebben bij de volgende verkiezingen. Woorden zullen niet helpen, het zullen daden moeten zijn die het vertrouwen van deze Vlamingen terug moeten winnen. Je kan al beginnen met een Vlaamse stem gelijk te maken aan een Waalse. Gaat ze nooit lukken.
  • Vanhengel Jill

    4 jaar geleden
    Vertrouwen van het volk is belangrijker.
  • Sophia de smet

    4 jaar geleden
    Bedrog op grote schaal! Moeten wij hart werkende mensen hiervoor betalen? Lager kunnen ze niet vallen ! Volgende verkiezingen nog meer links stemmen zou ik zeggen!
  • André Van Elslande

    4 jaar geleden
    Waarom niet bespaard op enkele ministerportefeuilles ? De burger zal het opgedrongen worden door directe en indirecte belastingen. Best maandelijks gezinsbudget bijhouden. Het resultaat zal verbluffend zijn.