Bijna 2.000 coronabesmettingen gemiddeld per dag, woensdag dagrecord met meer dan 3.000 besmettingen

Themabeeld ©  Photo News

Tussen 24 en 30 september zijn in België dagelijks gemiddeld 1.913,6 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt zondag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat zijn er 20 procent meer dan in de voorgaande periode van 7 dagen. Woensdag werd een nieuw dagrecord vastgesteld. Met 3.004 nieuwe gevallen.

Bron: BELGA

Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen blijft toenemen en nu ook weer sneller. Ten opzichte van een week eerder is er een stijging van 20 procent. Gisteren nog meldde wetenschappelijk instituut Sciensano een stijging van 12 procent, eergisteren en donderdag was dat nog 8 procent.

Volgens de laatste dagcijfers zijn er op woensdag 30 september 3.004 besmettingen vastgesteld, het grootste aantal sinds het begin van de uitbraak. Daarmee gaat dat aantal voor het eerst ook over de kaap van 3.000.

Vorige record

Het vorige record werd een dag eerder nog maar gevestigd: op dinsdag 29 september, met 2.778 nieuwe bevestigde besmettingen. Dat aantal is inmiddels zelfs bijgesteld naar 2.895. Maandag waren er 2.773 gevallen.

De cijfers van na woensdag 30 september zijn niet definitief en zullen de komende dagen nog worden aangevuld. Voorlopig gaat het voor donderdag 1 oktober al om 2.155 besmettingen en voor vrijdag 2 oktober om 291 bevestigde gevallen.

Dat er nu meer besmettingen worden vastgesteld, ligt niet aan een verhoogd aantal testen. Het aantal staalafnames is zelfs met 2 procent gedaald. Van alle testen blijkt 6,1 procent positief te zijn. Die positiviteitsratio zit in stijgende lijn, wat wijst op een sterkere circulatie van het virus.

Sinds het begin van de epidemie is intussen bij 127.623 mensen in België het coronavirus vastgesteld. Het coronavirus heeft sinds het begin van de pandemie al aan 10.044 mensen in België het leven gekost. Dagelijks stierven tussen 24 en 30 september gemiddeld acht mensen per dag aan het virus.

In de ziekenhuizen worden nog gemiddeld elke dag een zeventigtal nieuwe patiënten opgenomen. Zaterdag waren 818 bedden ingenomen door Covid-patiënten, van wie er 184 intensieve zorgen nodig hadden. Dat laatste cijfers is op een dag tijd met 21 gestegen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen